Νίκος Χαρδαλιάς: Παράταση της καραντίνας στον Έχινο – Ο Απρίλιος ο πιο κρίσιμος μήνας

0
125

Περισσότερα από 1.289.000 χιλιάδες κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν σημειωθεί παγκοσμίως ενώ κατά την καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον αριθμό σε 1.755 συνολικά. Οι διασωληνομένοι έχουν ανέλθει στους 90 ενώ ανακοίνωσε 6 νέους θανάτους από τον κορονοϊό ανεβάζοντας τον αριθμό στους 79.

Μετά τις ανακοινώσεις των κρουσμάτων, ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να πει δυο λόγια στην κοινότητα τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Οι επιστήμονες ψάχνουν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά».

Επίσης, αναφέρθηκε στους νέους ανθρώπους οι οποίοι δεν φοβούνται τον κορονοϊό εκτίθενται σε αυτόν πολύ περισσότερο και σύστησε πως η οδηγία είναι η ίδια, «Μένουμε Σπίτι» ενώ μιλώντας για τη διασπορά του ιού τόνισε πως: «Ο ιός διασπείρεται τόσο γρήγορα που πολλές χώρες έχουν διακόψει την ιχνηλάτηση επαφών. Στη χώρα μας το συνεχίζουμε με μεγάλες δυσκολίες».

Μιλώντας αμέσως μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε πως τα μέχρι στιγμής δεδομένα δικαιώνουν την κοινή προσπάθεια κατά του κορονοϊού που γίνεται και σύστησε να μείνουμε όλοι προσηλωμένοι στον στόχο.

«Θέλω να τονίσω κατηγορηματικά ότι ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Τα ευρήματα και ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να μεταβληθούν ανά πάσα στιγμή. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

Στη συνέχεια προχώρησε στις ανακοινώσεις όπου ανάφερε πως παρατείνεται η καραντίνα στον Έχινο για μια εβδομάδα ακόμα για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Πηγή: madata.gr