Νίκος Σύψας: Θύματα παραπληροφόρησης οι μαθητές στα σχολεία υπό κατάληψη

0
52

Θύματα παραπληροφόρησης» χαρακτήρισε τους μαθητές που κάνουν κατάληψη στα σχολεία λόγω κορωνοϊού, ο Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή ,από τις έξι της ΕΡΤ, μίλησε για «επιδημία παραπληροφόρησης με ψευδείς πληροφορίες

Πρέπει η κοινωνία να προστατέψει τα παιδιά μας από τις παρανοϊκές αυτές απόψεις χρησιμοποιώντας κυρίως την πειθώ δήλωσε και εξήγησε ότι υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων στα σχολεία. Κατά συνέπεια, τόνισε, δεν υπάρχει δικαιολογία να κλείνουν τα σχολεία.

Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα , είπε ότι είναι απόρροια της αύξησης των κρουσμάτων, κυρίως στην Αττική. «Όλα αυτά μας δίνουν μια κακή εικόνα και μας ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά για να πάρουμε τώρα μέτρα περιορισμού της επιδημίας πριν είναι αργά» είπε ο κ. Σύψας.

Εκτίμησε πάντως, ότι μόλις δράσουν τα μέτρα θα μπούμε σε μια σταθεροποίηση της εικόνας σε ότι αφορά την Αττική και έτσι δεν θα χρειαστούν νέοι περιορισμοί.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στη χρήση μάσκας. Διευκρίνισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων σχετίζεται κυρίως με τη μη τήρηση των αποστάσεων. «Η χρήση της μάσκας είναι συμπληρωματικό μέτρο. Το κύριο είναι να κρατάμε τις αποστάσεις των δύο μέτρων» είπε και διευκρίνισε ότι αυτό που έγινε στην Αττική και στα νησιά είναι ότι κανείς δεν κρατούσε αποστάσεις, ενώ υπήρξαν και συνωστισμοί με αποτέλεσμα την μεγάλη διασπορά.

«Η μάσκα δεν μπορεί μας προστατέψει όταν είμαστε αγκαλιασμένοι» υπογράμμισε.

Αναφορικά με την κατάσταση του Συστήματος Υγείας, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πίεση, αλλά δεν είναι τέτοια που να μπούμε σε όρια συναγερμού.

topontiki

Πηγή: madata.gr