Νότια Κορέα: Και άλλα μέτρα μετά τα 631 νέα κρούσματα κορονοϊού

0
45

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα 631 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, τον υψηλότερο αριθμό τους τελευταίους εννέα μήνες.

Έτσι πλέον η κυβέρνηση στη Νότια Κορέα αναμένεται να πάρει και άλλα μέτρα περιορισμού καθώς οι υγειονομικές αρχές πασχίζουν να συγκρατήσουν ένα ξέσπασμα τρίτου κύματος της επιδημίας.

Η κυβέρνηση πρόκειται να αποφασίσει αργότερα σήμερα αν θα επιβάλει νέους περιορισμούς σε μια χώρα που είχε σημειώσει αρχικά επιτυχία στην καταπολέμηση της πανδημίας, μέσω ενός επιθετικού προγράμματος ιχνηλάτησης επαφών και άλλων μέτρων.

Οι νέες περιπτώσεις μολύνσεις αυξάνουν τον συνολικό απολογισμό σε 37.546, εκ των οποίων 545 θάνατοι, ανέφερε η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA).

Πολλές από τις πρόσφατες μολύνσεις επικεντρώνονται στην πρωτεύουσα της Σεούλ, η οποία το Σάββατο ξεκίνησε να επιβάλει πρωτοφανείς απαγορεύσεις κυκλοφορίας, κλείνοντας τα περισσότερα καταστήματα και καταστήματα στις 21:00 για δύο εβδομάδες και περικόπτοντας τα βραδινά δρομολόγια των μέσων μέσων μαζικής μεταφοράς κατά 30%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr