Νόβακ Τζόκοβιτς – Παραδέχεται ότι πήγε σε συνέντευξη ενώ γνώριζε ότι είχε κορονοϊό

0
52

Ομολογία σοκ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με γραπτή του δήλωση. Την ώρα που εκκρεμεί η απόφαση του υπουργού μετανάστευσης της Αυστραλίας για την απέλαση ή την παραμονή του στη χώρα ώστε να συμμετάσχει στο Αυστραλιανό Open, ο Σέρβος τενίστας παραδέχθηκε ότι μία ημέρα μετά το θετικό μοριακό τεστ κορονοϊού έδωσε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Εκίπ και φωτογραφήθηκε χωρίς μάσκα.

Την ανάγκη να δοθούν εξηγήσεις για την ανεύθυνη συμπεριφορά του συμμερίζεται ακόμα και η πρωθυπουργός της Σερβίας.
Αν ο σκοπός του Νόβακ Τζόκοβιτς με την ανάρτηση του στα social media, ήταν να διορθώσει την κατάσταση με την παραπληροφόρηση, τότε μάλλον τα έκανε χειρότερα. Γιατί ο Σέρβος τενίστας παραδέχτηκε επανειλημμένες παραβιάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, «σπάσιμο» της καραντίνας, ακόμα και εσφαλμένη συμπλήρωση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Με βάση τα έγγραφα που προσκόμισε η ομάδα του, ο Τζόκοβιτς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου. Παρόλα αυτά, μία μέρα αργότερα ο Νόλε ήταν παρών σε δημόσια εκδήλωση με παιδιά, με τον ίδιο να εξηγεί γιατί παρέστη:

«Bρέθηκα σε μία εκδήλωση για το τένις όπου έδωσα βραβεία σε παιδιά και μάλιστα έκανα rapid τεστ πριν από την εκδήλωση και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός, ένιωθα καλά και δεν είχα λάβει καμία ενημέρωση για το θετικό PCR τεστ, παρά μετά το πέρας της εκδήλωσης».

Στις 18 Δεκεμβρίου, όταν πια είχε ενημερωθεί πέραν πάσης ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό, ο Τζόκοβιτς συνάντησε δημοσιογράφο της Εκίπ για συνέντευξη, με τον τενίστα να δικαιολογείται πως δεν ήθελε να τον απογοητεύσει!

«Ακύρωσα όλες τις άλλες εκδηλώσεις, εκτός από αυτή την συνέντευξη. Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω με την συνέντευξη γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο, αλλά φρόντισα να έχω απόσταση ασφαλείας και να φοράω μάσκα εκτός από την στιγμή της φωτογράφησης. Όταν πήγα σπίτι μετά την συνέντευξη, απομονώθηκα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αντιλαμβάνομαι πως ήταν λάθος στην κρίση μου και αποδέχομαι πως έπρεπε να προγραμματίσω ξανά εκείνη την υποχρέωση», δήλωσε ο Τζόκοβιτς.

Η διαδοχική καταπάτηση από τον Τζόκοβιτς των κανόνων απομόνωσης και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τον κορονοϊό, ανάγκασε την Πρωθυπουργό της Σέρβιας, Αν Μπρνάμπιτς, να πάρει θέση. Η Μπρνάμπιτς δήλωσε ότι προσδοκά στη συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο Australian Open, αλλά περιμένει εξηγήσεις από την ομάδα του διάσημου τενίστα.

«Θεωρώ σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι στη Σερβία ο νόμος ισχύει για όλους ανεξαιρέτως και εννοείται ότι κανένας δεν επιτρέπεται να παραβιάζει τους κανόνες απομόνωσης και να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων με τη μη συμμόρφωση του», δήλωσε η Πρωθυπουργός της Σερβίας.

Τα λάθη για τον Τζόκοβιτς δεν περιορίστηκαν στην παραβίαση της καραντίνας. Η ταξιδιωτική δήλωση που συμπλήρωσε ο Σέρβος τενίστας πριν εισέρθει στην Αυστραλία, ανέφερε ότι δεν είχε ταξιδέψει προηγουμένως σε άλλες χώρες. Κάτι που καταφανώς δεν ισχύει, αφού ο Τζόκοβιτς βιντεοσκοπήθηκε να προπονείται στη Μαδρίτη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο Νόλε ζήτησε συγνώμη για την λανθασμένη συμπλήρωση του εγγράφου, αποδίδοντας το σε ολιγωρία των συνεργατών του και αρνήθηκε ότι υπήρχε πρόθεση για εξαπάτηση.

Πηγή: madata.gr