Ο άνθρωπος που πληρώνεται… για να μην κάνει τίποτα!

0
74

Ο 37χρονος Σότζι Μοριμότι από το Τόκιο, βγάζει τα προς το ζην νοικιάζοντας τον εαυτό του «για να μην κάνει τίποτα» – καταφέρνοντας μάλιστα να προσελκύσει χιλιάδες πελάτες.

Για 10.000 Γιεν (80 ευρώ) – συν τα έξοδα για το ταξίδι και το φαγητό – μπορεί οποιοσδήποτε να νοικιάσει τον Μοριμότο, ο οποίος δεν θα κάνει τίποτα εκτός από το «να φάει, να πιει και να δώσει μια απλή απάντηση».

Ο Μοριμότο προσέφερε για πρώτη φορά τις υπηρεσίες του τον Ιούνιο του 2018, όταν δημοσίευσε ένα tweet που έγραφε: «Προσφέρομαι προς ενοικίαση ως ένα άτομο που δεν κάνει τίποτα. Είναι δύσκολο για εσάς να μπείτε σε ένα κατάστημα μόνοι σας; Σας λείπει ένας παίκτης στην ομάδα σας; Χρειάζεστε κάποιον για να κρατήσει μια θέση για εσάς; Δεν μπορώ να κάνω τίποτα εκτός από εύκολα πράγματα».

Αν και αρχικά προσέφερε τις υπηρεσίες του δωρεάν, πλέον τις χρεώνει για να μειώσει τον όγκο των αιτημάτων και να αποθαρρύνει όσους θέλουν στην πραγματικότητα να «σκοτώσουν» τον χρόνο τους. Αναφέρει ότι βλέπει πλέον τρεις με τέσσερις πελάτες την ημέρα – ενώ έχει εξυπηρετήσει 3.000 ανθρώπους από τότε που ξεκίνησε.

Οι άνθρωποι τον νοικιάζουν για διάφορους λόγους, με τους περισσότερους απλώς να βαριούνται ή να νιώθουν μοναξιά και να χρειάζονται κάποιον για να τους ακούσει.

Εχει συνοδεύσει ανθρώπους στο μεσημεριανό τους γεύμα, έχει ποζάρει σε φωτογραφίες για το Instagram, έχει συνοδεύσει κάποιον που ήθελε να υποβάλλει αίτηση για διαζύγιο, έχει πιάσει πεταλούδες στο πάρκο και έχει ακούσει εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να διαδηλώνουν για τις δουλειές τους.

Ενας άντρας τον προσέλαβε για να του περιγράψει έναν φόνο που είχε διαπράξει, ενώ ένας άλλος τον πλήρωσε για να τον πάρει από το νοσοκομείο και να τον πάει να επισκεφτεί ξανά το σημείο στο οποίο είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει.

«Δεν είμαι φίλος ή γνωστός. Είμαι απαλλαγμένος από τα ενοχλητικά πράγματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, αλλά μπορώ να μειώσω το αίσθημα μοναξιάς των ανθρώπων», τονίζει ο Μοριμότο, ο οποίος είναι παντρεμένος και κάτοχος μεταπτυχιακού πτυχίου στη φυσική από το Πανεπιστήμιο της Οζάκα.

«Η φιλοζωία μπορεί να φέρει έως και 9% αύξηση τζίρου σε μια τουριστική επιχείρηση»

«Οταν κάποιος προσπαθεί να κάνει κάτι, νομίζω ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τον διευκολύνετε παραμένοντας στο πλευρό του», προσθέτει.

Σε λιγότερο από τρία χρόνια, ο Μοριμότο – ο οποίος εργάζονταν στον κλάδο τον εκδόσεων αλλά σταμάτησε για να μην κάνει τίποτα – έχει δημοσιεύσει βιβλία για την επαγγελματική του επιλογή και έχει αποκτήσει 270.000 ακόλουθους στο Twitter.

«Χαίρομαι που μπόρεσα να κάνω βόλτα με κάποιον, διατηρώντας μια άνετη απόσταση, όπου δεν χρειαζόταν να μιλήσουμε αλλά θα μπορούσαμε εάν το θέλαμε», ανέφερε ένας από τους πελάτες του στο διαδίκτυο.

Κάποιος άλλος έγραψε: «Ημουν απρόθυμος να επισκεφθώ το νοσοκομείο, αλλά πήγα επειδή ήρθε μαζί μου».

travelestate

Πηγή: madata.gr