Ο Μπάρακ Ομπάμα έρχεται στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου

0
27

Ως προσκεκλημένος του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στις 21 Ιουνίου.

Θα παρευρεθεί σε μία εκδήλωση με θέμα τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατικής κουλτούρας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.
Ειδικότερα, σχετική ανακοίνωσή για την επίσκεψη του Ομπάμα στη χώρα δημοσίευσε το ίδρυμα του πρώην προέδρου «Obama Foundation» στην οποία αναφέρεται:

«Τον Ιούνιο 2023, το πρόγραμμα Obama Foundation Leaders διοργανώνει συνέδριο στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και των 105 Obama Leaders, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η διοργάνωση του συνεδρίου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της εξάμηνης διαδρομής των συμμετεχόντων του προγράμματος, με σκοπό την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, προσφέροντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και κλάδους, και να αποφοιτήσουν από το πρόγραμμα ως μέλη του διεθνούς δικτύου ηγετών του Obama Foundation. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα συμμετάσχει στο SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)».

Σημειώνεται ότι, αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ. Το 2016, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνoύς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του, είχε εκφωνήσει ομιλία στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος.

Η ανάρτηση του ΙΣΝ

Αντίστοιχη ανακοίνωση είχε αναρτήσει και το ΙΣΝ στην οποία αναφέρεται: «είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του Προέδρου Barack Obama στο SNF Nostos Conference (21-23/6). Ο Barack Obama θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατικής κουλτούρας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο».

Πηγή: madata.gr