Ο Μπόνο έδωσε συναυλία-έκπληξη για την ελευθερία στο μετρό του Κιέβου

0
68

Ο Bono και ο The Edge από τους U2 πραγματοποίησαν μια συναυλία σε σταθμό του μετρό του Κιέβου σήμερα, σε μια επίδειξη αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό.

Σύμφωνα με άρθρο στο iefimerida.gr οι δυο τους ερμήνευσαν το κλασικό Stand By Me του Ben E. King, μαζί με έναν Ουκρανό στρατιώτη, καθώς οι θεατές τούς επευφημούσαν.

Ο frontman των U2 ερμήνευσε επίσης κλασικά τραγούδια, όπως τα Sunday Bloody Sunday, Desire και With or Without You.

Οι άνθρωποι στην Ουκρανία δεν αγωνίζεστε μόνο για τη δική σας ελευθερία, εσείς παλεύετε για όλους εμάς που αγαπάμε την ελευθερία, είπε ο Μπόνο.

Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε επίσης στις ταραχές που σημειώνονταν στο παρελθόν στη γενέτειρά του, την Ιρλανδία και στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα απέναντι σε έναν πολύ ισχυρότερο γείτονα. Προσευχόμαστε να μπορέσετε κι εσείς σύντομα να χαρείτε ένα μέρος αυτής της ειρήνης, πρόσθεσε.

Η αιφνιδιαστική εμφάνιση του Μπόνο, ο οποίος συχνά ενώνει τη φωνή του για την υπεράσπιση διαφόρων σκοπών, από την καταπολέμηση της φτώχειας μέχρι το AIDS, έγινε ενώ στην ουκρανική πρωτεύουσα ηχούσαν οι σειρήνες και στις ανατολικές περιοχές της χώρας συνεχίζονταν οι μάχες.

 

Απόψε, 8 Μαΐου, τα πυρά θα αντηχήσουν στον ουκρανικό ουρανό αλλά επιτέλους θα είστε ελεύθεροι. Μπορούν να πάρουν τη ζωή σας, αλλά ποτέ δεν πάρουν την υπερηφάνεια σας, είπε στο πλήθος.

Μεταξύ των περίπου 100 θεατών στον σταθμό Χρεστσάτικ ήταν και αρκετά μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. «Είναι ωραίο το συναίσθημα, αυτό είναι όλο», είπε ένας εθελοντής στρατιώτης.

Αισθάνομαι παράξενα, σαν να ήμουν παιδί της πρώτης δημοτικού, είπε πριν από τη συναυλία ο 36χρονος καθηγητής πανεπιστημίου Αλέσια Μπεσμερτνά.

 

Πηγή: madata.gr