Ο Χαρδαλιάς αποκάλυψε τι θα ισχύσει για Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα

0
93

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες για πιθανή απόφαση καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από την κυβέρνηση. Στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε στο ζήτημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ζήτησε να συνεχιστεί η προσπάθεια των πολιτών καθώς η μάχη δεν έχει κερδιθεί ακόμα και συνέχισε «Γίνεται πολύ συζήτηση για την ημέρα του Πάσχα. Για την μέρα αυτή τόνισε «ισχύει ότι και για τις υπόλοιπες ημέρες. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Ισχύουν τα ίδια μέτρα. Δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε συγγενείς και φίλους για επισκέψεις. Ως κοινωνία έχουμε δείξει μεγάλη ωριμότητα, η υγεία δεν ειναι διαπραγματεύσιμη, η αστυνομία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει οταν δεν τηρούνται τα μέτρα».

Παράλληλα, με πλάγιο τρόπο ανέφερε πως δεν θα υπάρξει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς τόνισε «Θα περάσουμε το Πάσχα στο σπίτι, το αρνί θα το ψήσουμε στο φούρνο. Θα πάμε φυσικά για γλυκά στο ζαχαροπλαστείο και στον φούρνο της γειτονιάς. Μη θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή των ηλικιωμένων.Εχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κούραση. Το μονο μας μέλημα ειναι πως θα τηρήσουμε τα μέτρα. Τα αισιόδοξα σημάδια που β΄λεπουμε μπορούν έυκολα να ανατραπούν αν χαλαρώσουμε.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός με τους ελέγχους να είναι συνεχείς τόσο εντός όσο και εκτός λεκανοπεδίου για να προλάβει τυχόν… μερακλήδες που θέλουν να σουβλίσουν τον οβελία παραδοσιακά.

Τέλος, να τονίσουμε πως μετακινήσεις θα δικαιολογούνται είτε με SMS για άδεια μετακίνησης στο 13033 για πολύ συγκεκριμένους λόγους όπως φαρμακεία, νοσοκομεία, σωματική άσκηση και φροντίδα ανθρώπων που το χρειάζονται.

Πηγή: madata.gr