Ο Χρήστος Χωμενίδης απαντά στον Αμβρόσιο για τον αφορισμό

0
60

Ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης με ανάρτησή του στο Facebook, απαντά στον Αμβρόσιο, για τον αφορισμό του, παραθέτοντας μάλιστα το επίμαχο κείμενο που προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

 “Ιδού και το αφορισμένο διήγημα. Που το εξέλαβαν κάποιοι Μητροπολίτες κυριολεκτικά, σαν άρθρο γνώμης. Χωρίς να έχουν καν τη διαύγεια να αντιληφθούν πως η αλήθεια των λεγομένων του Κεντυρίωνα ελέγχεται πρώτα από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Με θλίβει πάντως η ιδιοκτησιακή, στενόκαρδη αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι αυτοί -όχι, ελπίζω, σύσσωμη η Εκκλησία- για τους ιδρυτικούς μας μύθους. Τα θεμέλιά μας. Τον άρτο και τον οίνο, που ο Χριστός ονόμασε σώμα και αίμα Του και είπε να μοιράζεται ελεύθερα. Σε όλους” γράφει ο Χρήστος Χωμενίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμβρόσιος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή το πρωί “αφόρισε” τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στο LSE Ηλία Μόσιαλο και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, με αφορμή τις αναφορές τους στην Παναγία την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πηγή: madata.gr