Ο Ερντογάν αποκάλεσε δόλωμα την Ελλάδα. Είναι ανίκανη, ενάντια σε μια παγκόσμια δύναμη όπως η Τουρκία

0
53

Μέρα με τη μέρα τεντώνεται το σκοινί των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο φόντο των εξελίξεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προβαίνει σε ολοένα και πιο εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας αλλά εμμέσως πλην σαφώς και της Γαλλίας. 

Σήμερα Τρίτη σε ομιλία του στην Αγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «παιχνίδι σκιών» και ανέφερε πως «είναι αστείο (για άλλες χώρες) να χρησιμοποιούν ως δόλωμα της Ελλάδα, που είναι ανίκανη, ενάντια σε μια περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη όπως η Τουρκία».

Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βασίζονται στην αναζήτηση δικαιωμάτων και δικαιοσύνης, δήλωσε ακόμη.

Εκανε λόγο δε για επιθυμία ορισμένων να αγνοήσουν την ακτογραμμή της Τουρκίας, λαμβάνοντας υπόψη ένα νησί έκτασης 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αναφερόμενος στο Καστελλόριζο και υποστηρίζοντας πως αυτό είναι «η πιο ξεκάθαρη απόδειξη αδικίας».

«Ο καιρός των αποικιακών δυνάμεων έχει τελειώσει. Πιστεύουμε σε αυτή τη νέα περίοδο, οι σύμμαχοι της Τουρκίας θα αυξηθούν σταδιακά» συνέχισε.

O πρόεδρος της Τουρκίας επέμεινε στην ακραία ρητορική του τελευταίου διαστήματος και χθες Δευτέρα.

Αντι-NAVTEX από την Αθήνα

Νωρίς σήμερα το πρωί, ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης εξέδωσε αντι-NAVTEX με αφορμή την νέα παράνομη NAVTEX που εξέδωσε χθες Δευτέρα η Τουρκία για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS.

Στην αντι-NAVTEX τονίζεται ότι είναι άκυρη η τουρκική NAVTEX, έχει εκδοθεί από μη εξουσιοδοτημένη υπηρεσία και η τουρκική δραστηριότητα είναι παράνομη καθόσον αφορά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Γενί Σαφάκ για Καστελλόριζο

Για άλλη μια φορά η φιλοκυβερνητική «Γενί Σαφάκ» προκαλεί καθώς στο πρωτοσέλιδό της επικαλείται εκτιμήσεις ειδικών σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα έχασε το δικαίωμα κυριαρχίας της στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Ο λόγος είναι, όπως υποστηρίζει, ότι σε Καστελλόριζο και Ρόδο έχουν μεταφερθεί Έλληνες στρατιώτες με πλοία της γραμμής.

Με τίτλο «Δημιουργήθηκε δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας», η Γενί Σαφάκ στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι «η παράνομη αποστολή στρατιωτών στα νησιά δίνει το δικαίωμα πολιτικής, νομικής και στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας».

Πηγή: madata.gr