Ο φωτεινότερος κομήτης των τελευταίων επτά ετών περνά κοντά από τη Γη

0
89

Ο κοσμοναύτης Ιβάν Βάγκνερ φωτογράφισε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον κομήτη NEOWISE ο οποίος πέρασε κοντά από τον πλανήτη μας.

Τον κομήτη NEOWISE, ο οποίος πλησίασε τη Γη και ήταν ορατός ακόμα και με γυμνό μάτι από ορισμένες περιοχές του πλανήτη μας, φωτογράφισε ο κοσμοναύτης Ιβάν Βάγκνερ, ο οποίος μοιράστηκε τις μαγευτικές εικόνες με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο κομήτης, γνωστός και ως C/2020 F3, πέρασε από τη Γη σε απόσταση περίπου 103 εκατομμυρίων χιλιομέτρων και ο Βάγκνερ, που αποτελεί μέλος του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, δεν έχασε την ευκαιρία να τραβήξει μερικές πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες από το πέρασμα του κομήτη.

Ο κομήτης NEOWISE ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA στις 27 Μαρτίου. Όσοι κατάφεραν να τον δουν τις τελευταίες ημέρες, θα πρέπει να θεωρήσουν τους εαυτούς τους πολύ τυχερούς, καθώς δεν αναμένεται να πλησιάσει τη Γη για τα επόμενα 6.800 χρόνια.

Ο Βάγκνερ, ο οποίος είναι μηχανικός πτήσης, έφτασε στο διαστημικό σταθμό για πρώτη φορά τον Απρίλιο. Από τότε, μοιράζεται τακτικά μέσω του διαδικτύου εκπληκτικές φωτογραφίες της επιφάνεια της Γη.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές και πιο όμορφες, ήταν η φωτογραφία που παρουσίαζε τη διάσημη ακρόπολη των Ίνκα, στο Μάτσου Πίτσου του Περού, ψηλά στις Άνδεις.

sputniknews

Πηγή: madata.gr