Ο Γιάννης Λαγός στηρίζει τις αντιδράσεις για τις μάσκες στα σχολεία

0
37

Από το πρωί της Δευτέρας έκαναν την εμφάνισή τους οι αρνητές της μάσκας, οι οποίοι τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία. Ανάμεσά τους και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, και το «ΕΛΑΣΥΝ» που πρωτοστατεί στο κίνημα κατά της μάσκας.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το ethnos.gr, το βράδυ της Κυριακής μέλη του ΕΛΑΣΥΝ και ο Γιάννης Λαγός προχώρησαν σε αφισοκολλήσεις σε διάφορα σχολεία ενώ πέταξαν και τρικάκια. Κεντρικό μήνυμα της αφίσας ήταν η φράση «αρνούμαι τη σκλαβιά της μάσκας», ενώ στα τρικάκια αναγραφόταν η φράση «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο».

Τόσο στις αφίσες όσο και στα τρικάκια εμφανίζονται τα αρχικά του ΕΛΑΣΥΝ αλλά και το όνομα του Γιάννη Λαγού, ενώ και στην ιστοσελίδα του ΕΛΑΣΥΝ του πρώην Χρυσαυγίτη βουλευτή υπάρχουν πολλές αναφορές στον αγώνα κατά της χρήσης μάσκας.

Πάντως, δεν είναι μόνο ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος καλοβλέπει το κίνημα της αντιμάσκας. Στο ίδιο ακροατήριο φαίνεται ότι απευθύνεται και ο Ηλίας Κασιδιάρης και άλλα πρόσωπα με αναφορά στη Χρυσή Αυγή. Όπως αναφέρει ο Ριζοσπάστης, η Μαρία Θεοχαρίδου ήταν υποψήφια βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη Χρυσή Αυγή το 2019, όπως και με τη δημοτική παράταξή της το 2014.

Η ίδια πρωτοστατεί στις συγκεντρώσεις του κινήματος της αντιμάσκας. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η Μαρία Θεοχαρίδου φαίνεται να έχει προσχωρήσει στο μόρφωμα του Ηλία Κασιδιάρη.

«Δεν έχουμε δει κανέναν ιό να μην πηγαίνει στα μπουζούκια 20:00-00:00 και μετά να βγαίνει παγανιά. Πανδημία ήταν η χολέρα, η ισπανική χολέρα, όχι αυτό που ζούμε τώρα. Αν θέλουν να με κάνουν ηρωίδα στα μάτια του κόσμου και την άλλη φορά αντί για 8.000 να κατέβουν 38, εγώ τους καλώ να με διώξουν ποινικά. Θα ξανακάνουμε διαμαρτυρία, θα ξανακάνουμε πορεία, γιατί ποντάρουν στον φόβο μας», δήλωσε τις προηγούμενες μέρες στο Mega. «Θα κάνουμε αποχή, δεν θα στείλουμε καθόλου τα παιδιά στο σχολείο», είχε προσθέσει.

Πηγή: madata.gr