Ο Ιάσωνας ο άτυχος 23χρονος στο τροχαίο έξω από τη Βουλή χάρισε ζωή σε 6 άτομα

0
75

Ο Ιάσωνας ο άτυχος 23χρονος στο σοβαρό τροχαίο έξω από τη Βουλή,  πρόσφερε ζωή με τον  θανατό του σε έξι άτομα

Οι γονείς του δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους, ακόμη και το δέρμα του, που θα δοθεί σε εγκαύματα σε ασθενείς. Η πράξη αυτή έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.
Η κίνηση μεγαλοψυχίας και αγάπης των γονιών του 23χρονου θα χαρίσει ζωή σε ασθενείς που αναζητούσαν μια ελπίδα για να κρατηθούν στη ζωή. Σε έξι ασθενείς ο Ιάσωνας δίνει πνεύμονες, νεφρούς, ήπαρ, καρδιά, κερατοειδείς, ακόμα και δέρμα για εγκαυματίες ασθενείς.

Η αφαίρεση των ζωτικών οργάνων έγινε στον Ευαγγελισμό από ομάδα γιατρών του Λαϊκού και του Ωνασείου, ενώ η καρδιά του 23χρονου θα δοθεί σε ασθενή 45 με 50 ετών.

Την ίδια ώρα, μετακινείται από την Τροχαία ο τροχονόμος από το επίμαχο βίντεο στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, και  πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, ενώ έχει διαταχθεί και ΕΔΕ για να ελεγχθεί η συμπεριφορά του.

Πότε και ποιοι ζήτησαν φανάρι που δεν τοποθετήθηκε ποτέ

Το ιστορικό του σημείου – καρμανιόλα, εκεί όπου γράφτηκε η τραγωδία με τον 23χρονο Ιάσωνα
Στο σημείο όπου έγινε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με την εμπλοκή του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται να βρεθεί την Τετάρτη 17 Μαρτίου κλιμάκιο της Τροχαίας και της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί μέσω σηματοδότησης να βρεθεί μια λύση, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια δυστυχήματα.Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο σημείο-καρμανιόλα έχει βαθύ ιστορικό.

Η υπόθεση ξεκινά από το μακρινό 2012 όταν η ΥΑΒΕ (Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής) διαβιβάζει αίτημα προς την τροχαία για να μπει φανάρι.
Με την σειρά της η περιφέρεια απαντά αρνητικά και η σχετική απάντηση διαβιβάζεται εν τέλει από την τροχαία προς την ΥΑΒΕ.
Η Βουλή το 2014 επανέρχεται: Διαβιβάζει νέο αίτημα προς την τροχαία, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία δεν το προωθεί προς την περιφέρεια αλλά απαντά με βάση την προηγούμενη αρνητική απάντηση που είχε αποσταλεί το 2012.
Για να φτάσουμε στο 2020 όπου γίνεται νέο αίτημα από την ΥΑΒΕ προς την τροχαία, αυτή τη φορά για τη λήψη μέτρων όχι για την τοποθέτηση φαναριού, κάτι το οποίο θα ενέπιπτε στις αρμοδιότητες της περιφέρειας Αττικής.
Συνεπώς, η Βουλή όντως δεν προχώρησε σε κάποιο αίτημα το 2020, κάτι που εξάλλου τόνισε και σε σχετική ανακοίνωση η περιφέρεια Αττικής: «Με αφορμή χθεσινές και σημερινές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί αιτήματος που υποβλήθηκε το 2020 από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, προς την Περιφέρεια Αττικής, για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λ. Βασ. Σοφίας στην κάθοδο προς την Πλατεία Συντάγματος, με σκοπό τη διευκόλυνση πραγματοποίησης με νόμιμο τρόπο αριστερής στροφής προς την είσοδο της Βουλής, διευκρινίζουμε ότι τέτοιο αίτημα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ  προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Οποιαδήποτε αναφορά που συνδέει το υποτιθέμενο αυτό αίτημα, με το πρόσφατο τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, προφανώς υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες».

 
Πηγή: madata.gr