Ο μεγάλος Μίκαελ Σουμάχερ νίκησε τον θάνατο, κέρδισε όμως τη ζωή;

0
55

Επτά χρόνια πέρασαν από το τρομερό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις όπου απολάμβανε τις διακοπές του με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε, εκείνο το ειδυλλιακό χριστουγεννιάτικο πρωινό στο θέρετρο Μεριμπέλ, την ώρα που απολάμβανε το αγαπημένο του χόμπυ, το σκι, λίγες μέρες πριν τα 45α γενέθλια του.

Η περιουσία του δυσθεώρητη, η φήμη του στα ουράνια, οι θαυμαστές του εκατομμύρια και η καριέρα του τον είχε στέψει ήδη επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και 91 φορές νικητή του Γκραν Πρι.

Κάνοντας το συνηθισμένο του σκι, παρεξέκλινε της αρχικής του πορείας με τα χιονοπέδιλα, προκειμένου να σώσει το παιδί ενός φίλου του. Αν και φορούσε προστατευτικό κράνος, η πτώση του και το χτύπημα σε βράχο του προκάλεσε κρανιογκεφαλικές κακώσεις. Έπεσε σε κώμα, διασωληνωμένος στην εντατική του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.

Ο μεγάλος Μίκαελ Σουμάχερ νίκησε τον θάνατο, κέρδισε όμως τη ζωή;

Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να τον κρατήσουν στην ζωή.  Μετά τη νοσηλεία του στην Γκρενόμπλ, μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική στην Ελβετία και στη συνέχεια στην οικία του.

Πλέον, ο ίδιος ζει με την οικογένειά του στη Μαγιόρκα, σε μία βίλα αξίας 26 εκατομμυρίων. Στο πλευρό του είναι πάντα ένα πολυπληθές νοσηλευτικό προσωπικό.  Οι πληροφορίες για την υγεία του λιγοστές, ωστόσο, έχει γίνει γνωστό ότι ο Σουμάχερ δεν μπορεί, πια, να περπατήσει. Πάσχει από μυική ατροφία, ενώ η επικοινωνία του γίνεται κυρίως με τα μάτια.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο Σουμάχερ λαμβάνει μία καινοτόμα θεραπεία που ίσως του επιτρέψει μεταξύ άλλων να θαυμάσει τον γιο του, που ακολουθεί τα δικά του “χνάρια” στις πίστες…

Πηγή: madata.gr