Ο πατέρας Καλογιάννης πήρε την κάλπη στον ώμο και ο γιος, 35 χρόνια μετά, την άνοιξε

0
110

Θα μπορούσε να είναι οικογενειακή παράδοση καθώς αυτό που συνέβη χθες με τον βουλευτή Καλογιάννη της ΝΔ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έχει συμβεί και στο παρελθόν απλά με μία παραλλαγή, ωστόσο πρωταγωνιστής ήταν ο πατέρας του.

Στις 23 Μαρτίου του 1985 ο Λεύτερης Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, πήρε την κάλπη στον ώμο και έφυγε εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας διαμαρτυρόμενος για τα διαβόητα μπλε ψηφοδέλτια με το όνομα του Χρήστου Σαρτζετάκη.

Λόγω του περιστατικού, μάλιστα, έμεινε στην ιστορία ως Καλπογιάννης.

35 χρόνια μετά ο γιος του και επίσης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλογιάννης, έμελλε να πρωταγωνιστήσει σε άλλο ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται μια κάλπη. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έκανε λάθος και έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη χωρίς να το έχει βάλει προηγουμένως σε φάκελο.

Τελικά, με μία πρωτοφανή διαδικασία, η κάλπη άνοιξε και o Σταύρος Καλογιάνης πήρε το ψηφοδέλτιό το τοποθέτησε σε φάκελο και το ξανάριξε.

Πηγή: madata.gr