Ο ΠΟΥ εξετάζει τις αναφορές για το εμβόλιο της AstraZeneca – ΕΜΑ: Δεν υπάρχουν στοιχεία κινδύνου

0
39

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει  τις αναφορές για παρενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές για παρενέργειες που υπάρχουν μετά τον εμβολιασμό.

Επίσης, απαντώντας στο Ρόιτερς, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ δήλωσε:

«Μόλις ο ΠΟΥ κατανοήσει πλήρως αυτά τα περιστατικά, τα ευρήματα και οποιεσδήποτε πιθανές αλλαγές στις νυν συστάσεις θα επικοινωνηθούν αμέσως στο κοινό».

«Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι τα περιστατικά προκαλούνται από το εμβόλιο και είναι σημαντικό οι εκστρατείες εμβολιασμού να συνεχιστούν προκειμένου να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές και να περιορίσουμε τη σοβαρή νόσο που προκαλεί ο ιός», συμπλήρωσε.

 ΕΜΑ : Δεν υπάρχουν στοιχεία κινδύνου σε σχέση με τις θρομβώσεις

Δεν προκύπτουν στοιχεία που να αλλάζουν ή να επιβαρύνουν την ανάλυση κινδύνου – οφέλους του εμβολίου, γύρω από τις θρυλούμενες περιπτώσεις θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Μάρκο Καβαλιέρι, επικεφαλής του τομέα εμβολίων και βιολογικών απειλών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, απευθυνόμενος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ΕΜΑ εξετάζει και την υποκείμενη παθολογία των παθόντων στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Επιπλέον τόνισε ότι ο ΕΜΑ εργάζεται για την ταχύτερη μελλοντική έγκριση εμβολίων για τις μεταλλάξεις, είτε με ταχύτερη διαδικασία, όπως συβαίνει με τα εμβόλια για τη γρίπη, ή με σύμπτυξη της άδειας για πολλές παραλλαγές σε μια διαδικασία.

 
  
 

Πηγή: madata.gr