Ο Πούτιν βούτηξε στα παγωμένα νερά με μείον 20 βαθμούς για τα Θεοφάνεια

0
62

Δεν πτοήθηκε από τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα του και βούτηξε στα παγωμένα νερά με θερμοκρασία -20 βαθμούς για να τιμήσει την ημέρα των Θεοφανείων. Ο λόγος για τον πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, οι φωτογραφίες του οποίου κυκλοφόρησαν παντού. «Με έχουν ρωτήσει πολλοί εάν ο Πούτιν συμμετέχει στην τελετή των Θεοφανείων. Ξέρετε, είναι η παράδοσή του. Παραμένει πιστός στα έθιμα», δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος την περασμένη χρονιά βρισκόταν σε συνέδριο στο Βερολίνο και δεν είχε τιμήσει το έθιμο. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως είναι το έθιμο, βούτηξε τρεις φορές στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Την ημέρα των Θεοφανείων πάντως γιόρτασαν χιλιάδες Ρώσοι πολίτες, οι οποίοι έπεσαν στα παγωμένα νερά. Δεν ήταν λίγες ωστόσο οι περιοχές της χώρας, οι οποίες δεν τίμησαν τα έθιμα, εξαιτίας των αποαγορεύσεων λόγω του κορονοϊού.  Υπενθυμίζεται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας γιορτάζει τα Θεοφάνεια σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου.

Πηγή: madata.gr