Ο serial killer που σκότωνε και βίαζε με τη βοήθεια της γυναίκας του

0
47

Η είδηση ότι ο Michel Fourniret πέθανε στα 79 του έτη, σε νοσοκομείο του Παρισιού, άφησε ανάμεικτα συναισθήματα στους πολίτες της Γαλλίας που είχαν σοκαριστεί από τη δράση του αδίστακτου serial killer που σκόρπισε τον τρόμο τη περίοδο 1980 μέχρι και το 2008 που συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

Ο «δράκος των Αρδεννών» όπως ήταν γνωστός στις αρχές, ομολόγησε την πρώτη φορά που συνελήφθη 7 φόνους κοριτσιών, καταδικάστηκε σε ισόβια, αλλά μέσα στη φυλακή ομολόγησε και άλλους φόνους και η ποινή αυξήθηκε σε δις ισόβια.

 Μαζί με τον δολοφόνο συνελήφθη και η γυναίκα του, αφού υπήρξε συνεργός του, αφού η ίδια του έβρισκε τα θύματα και του παρείχε πληροφορίες απαραίτητες για να μη γίνει αντιληπτός από την αστυνομία.

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 12 εώς 30 ετών, και ο Fourniret αφού βίαζε τα θύματα, στη συνέχεια τα σκότωνε είτε με μαχαίρι είτε με στραγγαλισμό.

Μπήκε για πρώτη φορά στη φυλακή στα 25 έτη του, για σeξουαλική επίθεση αλλά δεν έμεινε στη φυλακή για περισσότερο από δύο έτη. Εκεί γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του, με την οποία αλληλογραφούσαν και μόλις αποφυλακίστηκε παντρεύτηκαν.

Η σύζυγος του παρακολουθούσε τα θύματα για να γνωρίζει το πρόγραμμα των θυμάτων και τα σημεία από όπου περνούσαν και θα μπορούσε ο διεστραμμένος βιαστής να επιτεθεί χωρίς να εντοπιστεί από κανένα.

Το μικρότερο του θύμα ήταν 9 ετών, αλλά οι αρχές του χρεώνουν πολλούς ανεξιχνίαστους φόνους που έγιναν την εποχή της δράσης του.

e-daily

Πηγή: madata.gr