Ο Σπερχειός έπνιξε τη Λαμία – Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων

0
53

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην κοινότητα Κόμμα Λαμίας.  Ένας απέραντος λασπότοπος.

Τα ξημερώματα την ώρα που οι κάτοικοι κοιμόντουσαν ο Σπερχειός υπερχείλισε και το νερό έπνιξε τα σπίτια τους.

Τους έσωσαν με βάρκες
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων ήταν αγωνιώδης. Πολιτική Προστασία και πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ πόρτα – πόρτα πλησίαζαν τα πλημμυρισμένα σπίτια με βάρκες προκειμένου να μεταφερουν όλους τους κατοίκους σε ασφαλή σημεία.

Σε κάποιες περιπτώσεις τους κουβαλούν ακόμα και στις πλάτες τους, ενώ έγιναν συνολικά 100 απεγκλωβισμοί πολιτών από τον οικισμό.

Περισσότερα από 30 σπίτια μέσα στο χωριό πλημμύρισαν καθώς μέχρι τις 8 το πρωί η στάθμη του νερού συνέχιζε να ανεβαίνει.

Οι εικόνες από drone είναι αποκαλυπτικές, καθώς σε πολλά σημεία το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και επιχειρήσεις γέμισαν με λασπόνερα, περιουσίες καταστράφηκαν και αυτοκίνητα καλύφθηκαν από το νερό.

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους… Αυτό που ζητούν τώρα οι κάτοικοι είναι να αρχίσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και η καταγραφή των ζημιών για να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες και επαγγελματίες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

mega.com

Πηγή: madata.gr