Ο θάνατός του πρίγκιπα Φίλιππου φέρνει κοντά τον Ουίλιαμ και τον Χάρι

0
55

Το Σάββατο 17 Απριλίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον αείμνηστο πρίγκιπα Φίλιππο, όπου όλα τα ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα γίνουν μια γροθιά για να στηρίξουν τη βασίλισσα και να πουν το ύστατο χαίρε στον “παππού του έθνους” όπως τον αποκάλεσε σήμερα Κυριακή ο γιος του πρίγκιπας Άντριου.

Ο πρίγκιπας Χάρι θα έρθει από την Καλιφόρνια για να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας. Αυτή η κηδεία, όπως λένε ειδικοί επί του βασιλικού ρεπορτάζ θα γίνει η αφορμή να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει προκληθεί τόσο με την παραίτηση του Χάρι από τα πριγκιπικά του καθήκοντα όσο και μετά τη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεί που προκάλεσε μεγάλη πληγή στην οικογένειά του.

 Ο Χάρι θα επανασυνδεθεί με τον αδελφό του και στο πλευρό του θα περπατήσει στην κορυφή της πομπής πίσω από το όχημα που θα μεταφέρει το φέρετρο του παππού τους, και έτσι τα δύο αδέλφια θα βρεθούν και πάλι πλάι πλάι. Ο θάνατος του Φίλιππου, εκτιμούν ειδικοί, γίνεται η αφορμή για να θεραπευθεί κατά έναν τρόπο η πληγή.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που τα αδέλφια θα βρεθούν δημοσίως μαζί μετά την εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα όπου ο Χάρι υποστήριξε ότι ο αδελφός του είναι παγιδευμένος μέσα στη μοναρχία. Επίσης, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το Megxit, πέρυσι τον Μάρτιο. Πάντως, ειδικοί επί των Ανακτόρων τόνισαν ότι η παρουσία του Χάρι στην κηδεία ίσως είναι η ευκαιρία να επιδιορθωθεί η βαθιά ζημιά που προκάλεσε με τις δηλώσεις του στην Όπρα, αφού έχει ήδη μιλήσει σε ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενόψει της επιστροφής του στη Βρετανία. Πηγή είπε στη Mail on Sunday ότι ενώ η ένταση είναι μεγάλη μετά το χάσμα στις σχέσεις που προκάλεσε η συνέντευξη αυτή της Μέγκαν και του Χάρι, στις 7 Μαρτίου, η βασιλική οικογένεια έχει ενωθεί στη θλίψη. Το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ σε ειδικά τροποποιημένο Land Rοver που ο ίδιος είχε βοηθήσει να σχεδιαστεί, ενώ η απόφαση για τη μεταφορά με αυτό το μέσο ελήφθη όταν ο ίδιος φέρεται να είπε στη βασίλισσα “απλώς βάλτε με στο πίσω μέρος ενός Land Rover και πηγαίνετέ με στο Ουίνδσορ. Ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο θα προχωρούν ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και τα λοιπά μέλη της οικογένειας όπως οι πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ, φέρνοντας και πάλι στο μυαλό εικόνες από την κηδεία της μητέρας τους το 1997, όταν και πάλι είχαν βρεθεί να περπατούν πλάι πλάι συντετριμμένοι πίσω το φέρετρό της.

 Το αν η ενότητα αυτή θα είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, θα φανεί, αλλά βασιλικές πηγές ελπίζουν ότι η συνάντηση των δύο αδελφών έπειτα από έναν χρόνο θα φέρει μία συμφιλίωση.

Πηγή: madata.gr