Οι άνθρωποι με αυτήν την ομάδα αίματος κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν κορονοϊό

0
84

Μια νέα μελέτη στις ομάδες αίματος και πώς προσβάλλει ο κορονοϊός την καθεμία έδειξε πως όσοι έχουν ομάδα Α διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουν Covid-19.

Σύμφωνα με την εργαστηριακή έρευνα, ο ιός SARS-CoV-2 προσβάλλει ευκολότερα τους ανθρώπους που έχουν ομάδα αίματος Α, χτυπώντας τα κύτταρα του αναπνευστικού συστήματος.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως ανεξαρτήτως ομάδας αίματος (A, B, AB και O), ο κορονοϊός δεν μπορεί να προσβάλει ευθέως τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο ιός δείχνει προτίμηση σε άλλα κύτταρα, όπως αυτά της αναπνευστικής οδού. 
Τα κύτταρα του λαιμού και της μύτης των ανθρώπων με ομάδα αίματος Α είναι πιο ευάλωτα στη μόλυνση του κορονοϊού. Η μελέτη του Brigham and Women’s Hospital της Βοστόνης είναι η πρώτη που υποδεικνύει πως υπάρχει λόγος για τα δυσανάλογα ποσοστά μόλυνσης που καταγράφονται μεταξύ των ομάδων αίματος.

Οι ερευνητές έλεγξαν τα αποτελέσματά τους με παλιότερες μελέτες πάνω στον SARS, όπου και πάλι οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α ήταν πιο ευάλωτοι στη μόλυνση. Θεωρούν πως η προτίμηση που δείχνει ο SARS-CoV-2 στην ομάδα Α είναι εξελικτικό χαρακτηριστικό που κληρονόμησε από τον ιικό πρόγονό του, τον SARS.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, Dr Sean Stowell, ο κορονοϊός προτιμά τα κύτταρα της αναπνευστικής οδού των οργανισμών με ομάδα αίματος Α.

— Daily Mail Online (@MailOnline) March 4, 2021

“>Πηγή: madata.gr