Οι φόβοι των Αμερικανών ασιατικής καταγωγής στο εξώφυλλο του New Yorker

0
59

Οι φόβοι των Ασιατών και των Αμερικανών ασιατικής καταγωγής αποτυπώνονται εύγλωττα στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού New Yorker.

Το τεύχος κυκλοφορεί εν μέσω περιστατικών εγκλημάτων μίσους κατά Ασιατών αλλά και Αμερικανών ασιατικής καταγωγής στη χώρα καθώς στις 16 Μαρτίου, στην Ατλάντα, έξι Αμερικανίδες ασιατικής καταγωγής δολοφονήθηκαν μέσα σε ένα σπα. 

 
Στο έργο του ασιατικής καταγωγής Αρ Κικούο Τζόνσον αποτυπώνεται «η αγχώδης ζωή» των Ασιατών που πλέον ζουν υπό καθεστώς φόβου ότι σύντομα μπορεί να είναι εκείνοι αυτοί που θα πληγούν από κάποιο χτύπημα.

Στο εξώφυλλο μία μητέρα ασιατικής καταγωγής κρατάει σφικτά το χέρι της κόρης της, σε έναν σταθμό τρένου με το νεαρό κορίτσι να κοιτάει γύρω της με ανησυχία, μήπως δει κάτι ύποπτο που μπορεί να κινηθεί εναντίον τους.

«Ήθελα να αποτυπώσω μία κίνηση κάτι ανάμεσα σε εγρήγορση και φόβο», ανέφερε ο ίδιος καλλιτέχνης στο Mashable προσθέτοντας πως ως μισός Ασιάτης, οι πρόσφατες επιθέσεις τον ευαισθητοποίησαν ακόμη περισσότερο.

Μέτρα από την κυβέρνηση Μπάιντεν
   
Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη σειρά μέτρων που απαντούν στην αυξανόμενη βία κατά Αμερικανών ασιατικής καταγωγής, μεταξύ άλλων τη διάθεση 49,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τα κονδύλια οικονομικής βοήθειας για την πανδημία Covid-19 για προγράμματα κοινοτήτων που βοηθούν θύματα. «Δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί μπροστά στην αυξανόμενη βία εναντίον Αμερικανών ασιατικής καταγωγής», έγραψε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο twitter. «Αυτές οι επιθέσεις είναι ακατάλληλες, αντι-αμερικανικές και πρέπει να σταματήσουν», συμπλήρωσε.

Τα μέτρα αυτά λήφθηκαν μετά τις επιθέσεις ενόπλου στην Ατλάντα τον Μάρτιο που άφησαν πίσω τους οχτώ νεκρούς, έξι από τους οποίους Αμερικανίδες ασιατικής καταγωγής. Οι επιθέσεις πυροδότησαν φόβους στις τάξεις της κοινότητας των Ασιατών Αμερικανών και Νησιωτών του Ειρηνικού, η οποία καταγράφει αύξηση στα εγκλήματα μίσους από τον Μάρτιο του 2020, όταν ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άρχισε να αποκαλεί «κινέζικο ιό» τον νέο κορονοϊό.

Τα μέτρα της κυβέρνησης Μπάιντεν περιλαμβάνουν τη χορήγηση 49,5 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονται από κονδύλια οικονομικής ανακούφισης από την πανδημία για «ειδικές υπηρεσίες κοινοτήτων και προγράμματα για τους επιζώντες ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικών επιθέσεων», καθώς και τη θέσπιση μιας νέας ομάδας εργασίας με έργο την καταπολέμηση της ξενοφοβίας εναντίον Αμερικανών ασιατικής καταγωγής στην υγειονομική περίθαλψη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει επίσης νέες προσπάθειες για την επιβολή νόμων περί εγκλημάτων μίσους και τη δημοσίευση δεδομένων για φυλετικά εγκλήματα, ανέφερε η ανακοίνωση.

Πηγή: madata.gr