Οι περιοχές που φλερτάρουν με μέτρα μέτρα τύπου Δυτικής Αττικής – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

0
52

Όλα θα κριθούν από το πως θα πορευτούμε το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το κατά πόσο ο αριθμός κρουσμάτων, νεκρών και διασωληνωμένων θα αυξηθεί. Αυτό επεσήμανε πηγή του iEidiseis, από την Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας δίνοντας το σήμα πως αν κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει και νέα εισήγηση για αυτηρό lockdown όπου χρειαστεί.

Τα δεδομένα πάντως παραμένουν κρίσιμα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει ότι έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Ερωτηθείς παράλληλα για το καμπανάκι κινδύνου σε περιοχές που θεωρούνται «πορτοκαλί»-«κόκκινες» ο κ. Πέτσας είπε ότι «μέχρι 20 Γενάρη καλό είναι να μείνουμε μέσα. Όταν χτυπάνε τέτοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα.

Εαν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μην χρειαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές που φλερτάρουν με νέα μέτρα είναι η Καρδίτσα, η Μαγνησία, η Χίος, η Αχαϊα, η Θάσος και η Λάρισα με τον καθηγητή κ. Σαρηγγιάννη να σημειώνει ότι «θέλουν ιδιαίτερη προσοχή».

Οι περιοχές αυτές πρόσθεσε έχουν μεγάλη πιθανότητα αναζωπύρωσης μετά τα Χριστούγεννα. «Η περίοδος η δύσκολη είναι ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα όπου ο καιρός θα είναι και χειρότερος. Αυτό δεν βοηθάει καθόλου, Αυξάνει την μεταδοτικότητα του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Σήμερα ανακοινώνουμε 901 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 130485, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5196 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38050 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

534 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 165 (30.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 797 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4102 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1654 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: madata.gr