Οικονόμου για ομιλία Ζελένσκι: Λανθασμένη και άστοχη η συμπερίληψη μηνύματος του Τάγματος Αζόφ

0
56

Λανθασμένη και άστοχη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τη συμπερίληψη μηνύματος του Τάγματος Αζόφ, στο πλαίσιο της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Ελληνική Βουλή.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ,Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».

Μέλος του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ μίλησε στην Βουλή. Οργή από ΣΥΡΙΖΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ελευθερία ή θάνατος. Ισχυροί δεσμοί Ελλάδας και Ουκρανίας

Πηγή: madata.gr