Οικονομου: Τα σενάρια και οι δικλείδες ασφαλείας για να μην μείνει η χώρα χωρίς φυσικό αέριο

0
134

Εξετάστηκαν όλα τα σενάρια έτσι ώστε η χώρα μας να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στην τροφοδοσία της με φυσικό αέριο σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, και τα οποία συζητήθηκαν στο έκτακτο ΚΥΣΕΑ, περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ό τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα εφοδιασμού φυσικού αερίου στη χώρα μας»,,  επεσήμανε μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή Αταίριαστοι με τους Γιάννη Ντζούνο και Χρήστο Κούτρα.

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε πως «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να μην τεθεί εν κινδύνω η εφοδιαστική αλυσίδα στη χώρα μας, σταθμίστηκαν όλα τα προβλήματα» και τόνισε ότι η χώρα έχει προγραμματίσει μία σειρά από ενέργειες ώστε να μην στερηθούμε φυσικό αέριο, είτε με το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), είτε με αλλαγή και τροποποίηση του μείγματος σε ό,τι αφορά στην παραγωγή. Δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα προβλήματα σε ό,τι αφορά στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι «οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση, καθώς χθες βράδυ συνέβησαν ανησυχητικές εξελίξεις» στο μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας, ωστόσο, διευκρίνισε ότι «η χώρα μας δεν είναι από εκείνες, που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα» από την κρίση, που εξελίσσεται στα Ρωσο – ουκρανικά σύνορα.

ΚΥΣΕΑ: Παραβιάζεται η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας – Σε πλήρη συντονισμό με ΕΕ και ΝΑΤΟ

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χορήγησης οικονομικού βοηθήματος στους πλέον ευάλωτους εν όψει του Πάσχα ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο του προϋπολογισμού, ώστε να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε ανθρώπους που έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη» στο φόντο των σημαντικών ανατιμήσεων σε ενέργεια και βασικά αγαθά.

Προσέθεσε, δε, ότι «όταν θα είμαστε έτοιμοι θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις» και υπενθύμισε ότι τα επικείμενα μέτρα θα είναι «στοχευμένα, σωστά μετρημένα και ζυγισμένα μέσα στα όρια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων».

Πηγή: madata.gr