Οικονόμου: Βδομάδα βδομάδα η εξέταση και αναπροσαρμογή των μέτρων

0
63

Την παράταση των ισχυόντων μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατόπιν της εισήγησης της Επιτροπής Επιδημιολόγων, η οποία συνεδρίασε νωρίτερα.
Εξετάζοντας τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, οι επιστήμονες έκριναν ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας που τέθηκαν σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες του 2021, δεν πρέπει να διαφοροποιηθούν, εξανεμίζοντας την ελπίδα για επιστροφή της μουσικής στην εστίαση και διασκέδαση.

«Πάμε σε μια αξιολόγηση των μέτρων βδομάδα βδομάδα. Κρίθηκε ότι ήταν πρόωρο να πάμε σε μια χαλάρωση. Κρίθηκε, σωστά, να μην πάμε σε χαλάρωση και για τον συμβολισμό σε επίπεδο κοινωνίας», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «κάθε βδομάδα θα σταθμίζουμε την κατάσταση και θα παίρνουμε τις αντίστοιχες αποφάσεις. Έχουμε ορισμένες ενδείξεις (σ.σ. για αποκλιμάκωση) από την άλλη όμως δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ΕΣΥ δίνεται μεγάλη μάχη».
«Παρακολουθούμε προσεκτικά τα δεδομένα και σταθμίζουμε τις κινήσεις μας», συμπλήρωσε.

Νωρίς τα συμπεράσματα για σχολεία
«Νωρίς» οι τρεις μέρες για να δούμε αν το άνοιγμα των σχολείων λειτούργησε θετικά ή αρνητικά ως προς την πανδημία, ωστόσο λόγω των τεστ που έκαναν μαθητές και εκπαιδευτικοί «εντοπίστηκαν κρούσματα που αλλιώς δε θα εντοπίζονταν», είπε ο κ. Οικονόμου.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι στις θέσεις τους οι περίπου 4.000 αναπληρωτές που θα καλύψουν τα κενά των νοσούντων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει ότι οι σχολικές μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν «με αυστηρό πρωτόκολλο και με βάση το σχέδιο με το οποίο άνοιξαν».

«Όχι» στη μείωση ΦΠΑ
Δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης μια μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά παρά τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών που έκαναν λόγο για το αντίθετο.

«Δεν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά. Ο ΦΠΑ είναι σημαντική παράμετρος ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο λόγω των αυξήσεων, σε αυτό το κλίμα ωστόσο «κινούμαστε για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, όχι μόνο με μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών αλλά και με άλλες ενέργειες που ειδών στην τσέπη τους οι καταναλωτές. Έχει στον σχεδιασμέ της η κυβέρνηση πολιτικές ενίσχυσης του εισοδήματος των καταναλωτών και στήριξης των επιχειρήσεων».

«Απέδωσε η τακτική για τα Γλυπτά»
Αναφερόμενος στο δημοσίευμα των Times σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό είναι απόρροια της τακτικής της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Η τακτικέ της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού φαίνεται ότι αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Θα επιμείνουμε σε αυτήν την κατεύθυνση», κατέληξε.

megatv

Πηγή: madata.gr