Οκτώ νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού παρουσίασε στον ΠΟΥ η Ρωσία

0
92

Το καθεστώς των περιορισμών στην Μόσχα θα διατηρηθεί μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο

Ρώσοι επιστήμονες έχουν κατοχυρώσει επίσημα οκτώ υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού, δήλωσε την Πέμπτη, 28 Μαΐου, η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Ρωσία, Μελίτα Βουινόβιτς.

«Η συμβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πολύ μεγάλη. Αυτή τη στιγμή έχουν κατοχυρωθεί οκτώ υποψήφια εμβόλια, αν και τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για πολύ περισσότερα. Τα εμβόλια αυτά δημιουργήθηκαν από διαφορετικά επιστημονικο-ερευνητικά ινστιτούτα της Ρωσίας» δήλωσε η Βουινόβιτς, προσθέτοντας ότι το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Ρωσία είναι έτοιμο να συνεργαστεί απευθείας με τους Ρώσους επιστήμονες.

Πάντως, τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού θα διατηρηθούν στην Μόσχα έως ότου υπάρξει το εμβόλιο, δήλωσε την Πέμπτη, 28 Μαΐου, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24». «Φοβάμαι πως το καθεστώς της αυτοπροστασίας, δηλαδή των υγειονομικών αυτών περιορισμών, θα διαρκέσει για πολύ, έως ότου βρεθεί το εμβόλιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σομπιάνιν

Πηγή: madata.gr