Όλες οι εξελίξεις για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ – Ετοιμάζετε για νέα επέμβαση;

0
92

Όλα αυτά, ενώ η οικογένεια του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, εξακολουθεί να τηρεί την ίδια στάση που έχει στα 6μιση πλέον χρόνια μετά τον τραυματισμό του, η οποία αφορά μηδενικές διαρροές στον Τύπο. Πράγμα που είναι άκρως σεβαστό αλλά ως γνωστόν, αφήνει πολλά περιθώρια για φημολογία, ερμηνείες και fake news.

Αφού λοιπόν μελετήσαμε ενδελεχώς τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο, ακολουθούν αλήθειες και ψέματα σχετικά με την παρούσα κατάσταση. Ο Γερμανός φέρεται να ετοιμάζεται για νέα επέμβαση από τον Dr Philippe Menasche. Ο Γάλλος καρδιολόγος ειδικεύεται σε θεραπείες βλαστοκυττάρων και παρά τη σιωπή της οικογένειας Schumacher, στα τέλη του 2019 ξεκίνησε μία νέα, πρωτοποριακή προσπάθεια να βοηθήσει τον άτυχο οδηγό.

Ποια είναι η καινοτομία του Menasche;

Τοποθετεί στην καρδιά υγιή βλαστοκύτταρα επιδιώκοντας αυτά να αντικαταστήσουν τα παλιά. Ενώ η επέμβαση αυτή θεωρείται ασφαλής, δεν υπάρχουν αποδείξει πως μπορεί να είναι αποτελεσματική θεραπεία σε ότι έχει να κάνει με εγκεφαλικές δυσλειτουργίες.

Ωστόσο, σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε ξεκαθαρίσει πως όσα κάνει, δεν είναι σε πειραματικό στάδιο. Μιλώντας στη Republica, είχε πει: «Δεν κάνω θαύματα. Όμως δεν κάνω και πειράματα. Επιβεβαιώνω πως φροντίζω τον Schumacher και σας διαβεβαιώνω πως έχει επαφή με το περιβάλλον».

Παρότι έχει επαφή και επικοινωνία με τους γύρω του, ο Schumi εκτιμάται πως έχει σημαντικούς περιορισμούς. Επίσης, μετά από 6 χρόνια σε ολική (ή στην καλύτερη περίπτωση μερική) ακινησία, ο 51χρονος έχει παρουσιάσει μεταξύ άλλων μυϊκή ατροφία και οστεοπόρωση.

Φως στο τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει ο Menasche έριξε ο νευροχειρουργός Dr Nicola Acciari, με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο new.com.au: «Στόχος είναι να αναγεννηθεί το νευρικό σύστημα του Michael. Τα τελευταία 20 χρόνια η επιστήμη έχει κάνει άλματα σε ότι αφορά στις θεραπείες με βλαστοκύτταρα. Όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως γνωρίζουμε λίγα πράγματα σχετικά με τη λειτουργία του εγκεφάλου. Δεν ξέρουμε λοιπόν ποια θα είναι τα αποτελέσματα».

Πάντως εκτιμάται πως μία τέτοια επέμβαση, αν και δεν κρύβει μεγάλους κινδύνους, δεν ενδείκνυται να πραγματοποιηθεί εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμα κι αν η οικογένεια Schumacher αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα σε αυτή, θα φροντίσει να μη μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά.

e-daily

Πηγή: madata.gr