Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη – Πρώτη παρέμβαση Τσίπρα

0
41

Ώρες αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη, μετά τη στοχοποίηση δικαστών, δημοσιογράφων, αλλά και δημόσιων λειτουργών από τον Κρητικό Βουλευτή.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην εξουσία για να εκδικηθεί και πως η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και το ασφυκτικό πλαίσιο στην ενημέρωση, δεν αντιμετωπίζονται με προγραφές. Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε, ήταν το σκωπτικό σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ευτράπελες καταστάσεις.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ

Η κομματική τύχη του Παύλου Πολάκη κρίνεται αυτή την ώρα στη συνεδρίαση – με διευρυμένη σύνθεση – του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Εκεί αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως», μετά από εισήγηση του Προέδρου, προκειμένου ο Παύλος Πολάκης να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας για να αποφασιστεί το μέλλον του του στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα μου, εγώ αποφάσισα την παραπομπή του» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Παύλο Πολάκη, μιλώντας στο συνέδριο για την Υγεία που οργανώνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο κ. Τσίπρας απάντησε για το θέμα Πολάκη:

«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεσή του από τη θέση του τομεάρχη. Εγώ κρίνω το μέτρο και τον βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Εχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου, αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα». είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επιτρέψτε μου να έχω τη δυνατότητα να κρίνω το μέτρο και το βαθμό των αποφάσεων που αφορούν στην αξιολόγηση των πράξεων και των αποφάσεων που αφορούν στην κάθε ενέργεια που θεωρώ ότι εκθέτει το κόμμα και αναλόγως παίρνω εγώ την απόφαση που με αφορά για να προστατεύω το κόμμα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «από κει και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως και κάθε σοβαρό δημοκρατικό κόμμα έχει διαδικασίες, έχει όργανα, έχει ΠΓ και επιτροπή δεοντολογίας και εκεί θα αποφασιστούν και θα κριθούν όλα», είπε. Επισήμανε ότι αποφάσισε χθες την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην επιτροπή δεοντολογίας και την καθαίρεση του από τομεάρχη Διαφάνειας, όπου στη θέση του σήμερα είναι ο Γιάννης Ραγκούσης.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινό σχόλιο του πρωθυπουργού ότι «όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν, ανήγαγαν τον πολακισμό σε βασική ιδεολογία του κόμματος τους και τώρα το πληρώνουν», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «εμείς δεν σκοπεύουμε να κοιμηθούμε, θα είμαστε ενεργοί μέσα στην κοινωνία για να δώσουμε τη μάχη για την πολιτική αλλαγή που είναι αναγκαία για τον τόπο». Σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να βρήκε την ευκαιρία σήμερα -στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται-, αλλά να γνωρίζουμε όλοι ότι επί ημερών του η χώρα έχει διασυρθεί για την καταρράκωση του κράτους δικαίου». Πρόσθεσε ότι τούτη την ώρα η αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου «εξετάζει το θέμα των παρακολουθήσεων και των παράνομων υποκλοπών» και ότι εκεί βρίσκονται καταθέτουν ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κωνσταντίνος Μενουδάκος και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος. Ανέφερε ότι ο μεν κ. Μενουδάκος «κατέθεσε ότι εστάλησαν πάνω από 300 sms σε 100 στόχους από το Predator», ενώ πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας ότι «το μισό πολιτικό σύστημα και η μισή οικονομική ζωή του τόπου παρακολουθείτο από το πρωθυπουργικό γραφείο». «Ο δε κ. Ράμμος κατέθεσε τις μέρες αυτές ότι βρέθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός απ’ όπου εδόθησαν τα μηνύματα αυτά για το Predator», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την κριτική ότι «ανέχθηκε το φαινόμενο του πολακισμού», ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ανοικτό και δημοκρατικό κόμμα, δεν στέλνει στην επιτροπή δεοντολογίας τα στελέχη του γιατί έχουν διαφορετική γραμμή» υπογραμμίζοντας ότι «όμως είναι άλλο να έχει κανείς διαφορετική άποψη, είναι άλλο να την εκφράζει στα όργανα ή και δημόσια να λέει ‘αυτή είναι η άποψη μου’ και είναι άλλο στην προεκλογική περίοδο όταν είναι υποψήφιος βουλευτής να θέτει δημόσια ένα άλλο σχέδιο και είναι άλλο να απαντά και σε συνεντεύξεις που εγώ είχα κάνει την ίδια μέρα και είχα καταθέσει τις προτάσεις και τις θέσεις μου».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι θέλει να είναι απόλυτα σαφής και δίκαιος στις κρίσεις του, προσθέτοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν που από βήματος της Βουλής αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους ως συμμορίτες. Δεν είδα να υπάρχει η ίδια αντίδραση. Ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφερθεί απέναντι στην κ. Τουλουπάκη λέγοντας ότι ‘θα τη γδάρω και θα τη βάλω φυλακή’, δεν είδα να υπάρχει καμία αντίδραση από την ένωση δικαστών και εισαγγελέων, ούτε να κινείται προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε, «θα λύσει τα όποια προβλήματα παραφωνία στη δημόσια έκφραση μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του». Σημείωσε ότι «η θέση μας είναι ότι θα έρθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου για να δημιουργήσουμε θεσμούς αξιοκρατίας, λογοδοσίας, διαφάνειας, ελευθερίας, όχι για να εκδικηθούμε ούτε για να γκρεμίσουμε».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως προεκλογικά είναι πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η συζήτηση, είπε πως «κάνει ζημιά το γεγονός ότι αντί να ασχολούμαστε με τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, τις προγραμματικές μας θέσεις, έχουμε ένα 48ωρο που ασχολούμαστε με αυτό». «Αλλά νομίζω ότι πολύ σύντομα όλη αυτή η συζήτηση θα τελειώσει και θα ασχοληθούμε με τα μεγάλα προβλήματα», πρόσθεσε, παραπέμποντας στη σημερινή συζήτηση για την Υγεία και στην αυριανή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος.

Καταληκτικά, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε στην προεκλογικής περίοδο να συζητηθούν τα κρίσιμα και μεγάλα θέματα «και γιατί όχι και με τον ζωντανό τηλεοπτικοί διάλογο των αρχηγών και εμού απευθείας με τον κ. Μητσοτάκη που τον προκαλώ και προσκαλώ εδώ και 7 χρόνια, αλλά τον αρνείται».

Πηγή: madata.gr