Οργισμένη αντίδραση από το Λαϊκό: Δεν διακόπηκε καμία εφημερία

0
35

Με μια κατηγορηματική και οργισμένη ανακοίνωση, η διοίκηση του «Λαϊκού» νοσοκομείου διαψεύδει ότι στις 21:00 χθες (23.03.2021) το βράδυ διακόπηκε η εφημερία γιατί δεν υπήρχαν άλλα κρεβάτια για ασθενείς.
Η εφημερία, αναφέρει η διοίκηση του «Λαϊκού» νοσοκομείου, «ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid» και έγιναν συνολικά 35 εισαγωγές ασθενών είτε με Covid είτε ως «ύποπτα» κρούσματα.

Με κεφαλαία γράμματα, προκειμένου να δοθεί έμφαση, η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει πως «ουδέποτε κατέρρευσε και ουδέποτε διακόπηκε η εφημερία» και σημειώνει πως «αναληθώς αναφέρεται ότι στις 21:00 το βράδυ έκλεισε η εφημερία ή ζητήθηκε προστασία από υποστηρικτικά νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του «Λαϊκού» στις 21:00 στο νοσοκομείο υπήρχαν 12 κενά κρεβάτια.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης (23.03.2021), μιλώντας στο OPEN, ο προϊστάμενος της μονάδας Covid του Λαϊκού, Νίκος Ορφανός, μίλησε για μια εφιαλτική εφημερία. Είπε ότι και τα 90 κρεβάτια είναι γεμάτα και αυτή την στιγμή υπάρχουν 7 φορεία σε θαλάμους αλλά και δυο διασωληνωμένοι ασθενείς που περιμένουν να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο. Είπε ακόμα ότι το βράδυ όταν ο όγκος των εισαγωγών ήταν μεγάλος, διεκόπη για λίγο η εφημερία και όταν ομαλοποιήθηκε η κατάσταση ξανάρχισε κανονικά.

Η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες» και καταλήγει κάνοντας λόγο για fake news και αυτό «είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία».

Όλη η ανακοίνωση από το νοσοκομείο Λαϊκό

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν αναληθώς ότι το Νοσοκομείο μας σταμάτησε να δέχεται περιστατικά Covid κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια.

Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής.

ΑΝΑΛΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡETAI ΟΤΙ ΣΤΙΣ 21:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ Ή ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες.

Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη.

Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία».

Κάθε εφημερία και χειρότερη… Αυτό λένε οι γιατροί στα νοσοκομεία αναφοράς που παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό και η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται. Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι ασφυκτικά γεμάτες και οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν έκκληση για άμεση βοήθεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Λαϊκού Νοσοκομείου, το οποίο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κλινικής covid, ακόμα δεν έχει κλείσει την εφημερία και δεν υπάρχει κρεβάτι ούτε για δείγμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, χθες (23/3) μετά τις 9:00 το βράδυ σταμάτησαν οι εισαγωγές covid, σύμφωνα με τον κ. Ορφανό, καθώς δεν υπήρχαν κρεβάτια και δεν δέχονταν περιστατικά, μιας και όλες οι κλίνες (90) ήταν κατειλημμένες μέχρι να αποσυμφωρηθεί η κατάσταση και να επανέλθει η εφημερία στην κανονική ροή.

Σύμφωνα δε με ρεπορτάζ του Open TV, το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο μεγάλο, καθώς παρατηρήθηκε διασπορά του ιού σε δύο κλινικές του νοσοκομείου. Στην Α’ χειρουργική και στην αγγειοχειρουργική βρέθηκαν κρούσματα, με αποτέλεσμα να γίνει εκκένωση του χώρου από τους συνοδούς. Η διασπορά έγινε από συνοδό ασθενή και πλέον έχει σημάνει συναγερμός.«Ασθενείς υπάρχουν ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid. Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική» λέει ο στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV ο Νίκος Ορφανός προϊστάμενος μονάδας covid του Λαϊκού.

«Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες γύρω στις 21:00 σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid για κάποιο διάστημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανός και κατέληξε λέγοντας ότι έχουν πάει στο Λαϊκό 5 ιδιώτες γιατροί.

Πηγή: madata.gr