Ώριμη η κοινωνία για τον πολιτικό γάμο ομοφύλων, να το κάνει νόμο ο Μητσοτάκης

0
155

Με άρθρο του στην Καθημερινή ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει νόμος του κράτους ο πολιτικός γάμος ομοφύλων.

Ο βουλευτής της ΝΔ, γράφει στο άρθρο του:

“Και θέμα νομοκρατίας και ισονομίας είναι το ζήτημα του πολιτικού – το τονίζω εδώ το πολιτικού – γάμου μεταξύ ομοφύλων στη χώρα μας. Μιας ληξιαρχικής πράξης δηλαδή που αναγνωρίζει από πλευράς του κράτους τον δεσμό ζωής μεταξύ ενός ζευγαριού. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ένα ομόφυλο ζευγάρι να μην κάνει για παράδειγμα κοινή φορολογική δήλωση, να μην μπορεί να διεκδικήσει ισότιμα καινές ημέρες άδειας διακοπών, να μην είναι και κατά νόμο ζεύγος εγγυτέρων συγγενών στα κληρονομικά και τις κρίσιμες αποφάσεις ζωής και θανάτου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος η κατά νόμο αναγνώριση ενός δεσμού ζωής μεταξύ δύο συναινούντων ενηλίκων να εξαρτάται σήμερα από το φύλο τους.

Ο κ. Πατέλης μίλησε στη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στην “Κ” για τον σύζυγό του. Ορισμένοι ίσως βιάστηκαν να προκαταβάλουν αδιακρίτως τη στάση όσων δε δηλώνουν καλά και ντε προοδευτικοί. Γιατί όμως να δυσανασχετίσουν ή να σοκαριστούν οι ετεροφυλόφιλοι συντηρητικοί φιλελεύθεροι; Και να το πω κι αλλιώς; Πόσοι άραγε στ’ αλήθεια σοκαρίστηκαν; Πόσοι στ’ αλήθεια φοβήθηκαν για την ακεραιότητα της δικής τους ετεροφυλόφιλης ταυτότητας;

Αντιθέτως, αυτό που θα έπρεπε να μας σοκάρει και να μας εξοργίζει είναι ότι μια καθαρά υπόθεση νομοκρατίας και ισονομίας – των θεμελίων δηλαδή της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας – την έχουμε παραδώσει βορά σε ακραίους και μισαλλόδοξους φανατικούς της αριστεράς (οι οποίοι βέβαια ως κυβέρνηση δεν τόλμησαν να αναγνωρίσουν τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφύλων). Θα έπρεπε να μας σοκάρει και να μας εξοργίζει ότι χιλιάδες ομόφυλα ζευγάρια στην πατρίδα μας, άνθρωποι πολλοί από αυτούς φιλελεύθεροι και συντηρητικοί, νοικοκυραίοι και πατριώτες, αισθάνονται ότι τα αυτονόητα δικαιώματά τους σήμερα τολμά να τα προάγει – έστω και στα λόγια – ένα τσούρμο ακραίων.

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η παράταξή μας ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της. Με τη νομική αναγνώριση του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφύλων, μπορούμε να διασφαλίσουμε στην πράξη την ισονομία. Και μπορούμε να ακυρώσουμε μια και καλή τους τζάμπα μάγκες του φωνακλάδικου δήθεν δικαιωματισμού της αριστεράς. Η κοινωνία μας είναι πιο ώριμη από ποτέ για να κάνουμε αυτό το συμβολικό βήμα και ουσιαστικό βήμα νομοκρατίας. Ας το τολμήσουμε, καθώς μόνο εμείς το μπορούμε!”, έγραψε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Πηγή: madata.gr