Όσοι επιστρέφουν από διακοπές θα πρέπει να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους

0
57

Να είμαστε επιφυλακτικοί καθώς η πανδημία δεν έχει σταθεροποιηθεί επεσήμανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS του Mega.

Ηέλευση του δεύτερου κύματος εν μέρει έχει σταματήσει. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε επέκταση» είπε και πρόσθεσε πως γενικά φαίνεται ότι τα μέτρα, εκτός από τη μάσκα, και τα περιοριστικά και το κλείσιμο των μαγαζιών στις 00:00, έχει συμβάλει στο να έχουμε αυτήν την ανατροπή της εκθετικής αύξησης του δεύτερου κύματος

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι αυτοί που γυρίζουν από τις διακοπές τους θα πρέπει να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους κατά το μέγιστο, να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατό και να φορούν μάσκα παντού για τουλάχιστον εφτά ημέρες. Όσον αφορά τα σχολεία, η πρόθεση είναι να ανοίξουν στις 7 του Σεπτέμβρη, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση που θα επικρατεί.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, ο καθηγητής τόνισε πως οι πιθανότητες να το έχουμε μέσα στο 2020 είναι αυξημένες. «Έχουμε πολύ αυξημένες πιθανότητες να είναι μέσα στο 2020, εγώ το βλέπω ότι είναι 80%-90% να ολοκληρωθεί το εμβόλιο της Οξφόρδης εγκαίρως ώστε να έχουμε δόσεις μέσα στο 2020. Το πιο αισιόδοξο είναι ότι θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να μην έχουμε το 2021».

Πηγή: madata.gr