Οσοι πάσχουν από αυτές τις ασθένειες κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό

0
111

Τις κατηγορίες ασθενών που είναι πιο ευάλωτοι και διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο να νοσηλευτούν, ακόμα και να καταλήξουν, ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας είπε:

“Σύμφωνα με επιστημονική ανάλυση που δημοσιεύθηκε χθες, οι κάτωθι κατηγορίες ασθενών είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου: οι καρδιοπαθείς (19,4%), οι χρόνια αναπνευστικοί (εξαιρείται το άσθμα) 16,5%, οι ασθενείς με διαβήτη (14,8%), οι νεφροπαθείς (9,5%) και οι υπερτασικοί (11,6%). Αυτές είναι οι κύριες κατηγορίες που νοσούν με κορονοϊό και κινδυνεύουν από κακή εξέλιξη.

Όσον αφορά τα παιδιά, εξακολουθεί να ισχύει αυτό που λέγαμε, ότι ο δευτερογενής δείκτης προσβολής, δηλαδή η πιθανότητα ότι μια λοίμωξη συμβαίνει μεταξύ ευαίσθητων ατόμων, που δεν έχουν ανοσία, μέσα σε μια συγκεκριμένη ομάδα της κοινωνίας, είτε αυτό λέγεται το σπίτι μας, είτε στενή επαφή, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος αυτός ο αριθμός για τα παιδιά, σε σχέση με τους ενηλίκους. 4/7% σε σχέση με 11.7% με τους ενήλικες. Η πιθανότητα λοίμωξης σε παιδιά είναι 0.26 φορές σε σχέση με αυτή που έχουν οι ενήλικες άνω των 60″.

thetoc

Πηγή: madata.gr