Όσκαρ Πιστόριους: Εξετάζεται η αποφυλάκιση του υπό όρους

0
124

Έχοντας εκτίσει τη μισή ποινή φυλάκισής του, ο ΝοτιοΑφρικανός παραολυμπιονίκης αποκτά το δικαίωμα αιτήματος αποφυλάκισης υπό όρους, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο & έναν δικηγόρο, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σήμερα (08/11) επί του θέματος.

Ο Πιστόριους πιθανώς να συναντηθεί σύντομα με τους γονείς της Ρίβα Στίνκαμπ –την οποία, δολοφόνησε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14/02) του 2013– με σκοπό την πραγματοποίηση προκαταρκτικών συνομιλιών των δύο πλευρών. Βασικό βήμα, πριν από την έναρξη διαδικασιών ενδεχόμενης αποφυλάκισης.

Το 2015, ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για διάπραξη φόνου και λίγο καιρό αργότερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση για 13 έτη.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο 34άχρονος συμπλήρωσε το 50% της θητείας του στη φυλακή· την ελάχιστη χρονική περίοδο που απαιτείται για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του δράστη, σύμφωνα με τη νομική εκπρόσωπο της οικογένειας του θύματος, Τάνια Κοέν.

«Το συμβούλιο επρόκειτο να συζητήσει την αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους υπό όρους, είτε στις 27/10 είτε στις 29/10· αλλά, επειδή ορισμένα κριτήρια δεν πληρούνταν, η διαδικασία διεκόπη έως ότου υπάρξει η διαβεβαίωση της επιτροπής πως έχει στην κατοχή της όλες τις απαραίτητες αναφορές, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων ψυχολόγου & κοινωνικού λειτουργού», ανέφερε η Κοέν.

Πηγή: madata.gr