Όθων Παπαδόπουλος: Μηδενική αποδεικτική αξία η τσάντα που βρέθηκε και παραδόθηκε στην ανακρίτρια

0
71

Η συγκεκριμένη τσάντα και ό,τι άλλο υπήρχε ήταν προσδιορισμένα σε χρόνο προ 2ετιας ή 3τιας και θεωρήθηκε ότι έχουν μικρότερη ή και καμία αποδεικτική αξία. Η αποδεικτική αξία του περιεχομένου της τσάντας είναι ανύπαρκτη, είναι στοιχεία που δεν ελήφθησαν από τα αρμόδια όργανα με τη σωστή διαδικασία, και για 4 μέρες ήταν στην κατοχή αγνώστων υπό άγνωστες συνθήκες…

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου, σημειώνει πως η τσάντα που βρέθηκε στα διαμερίσματα της σπιτονοικοκυράς δεν έχει καμία αποδεικτική αξία.

«Συντάχθηκε έκθεση και δόθηκε ένορκη κατάθεση από τον συνάδελφο που παρέδωσε την τσάντα. Ομολογήθηκε η είσοδος χωρίς την άδεια του δικαστηρίου μέσα στον χώρο που βρέθηκε η τσάντα, τρεις φορές, και ότι αφαιρέθηκε από τον χώρο. Την κράτησε για 4 μέρες από τότε που την αφαίρεσε».

Και συμπληρώνει:

«Η συγκεκριμένη τσάντα και ό,τι άλλο υπήρχε ήταν προσδιορισμένα σε χρόνο προ 2ετιας ή 3τιας και θεωρήθηκε ότι έχουν μικρότερη ή και καμία αποδεικτική αξία. Η αποδεικτική αξία του περιεχομένου της τσάντας είναι ανύπαρκτη, είναι στοιχεία που δεν ελήφθησαν από τα αρμόδια όργανα με τη σωστή διαδικασία, και για 4 μέρες ήταν στην κατοχή αγνώστων υπό άγνωστες συνθήκες. Δεν υπάρχει στοιχείο που να επιβεβαιώνει την αξία τους, δεν ξέρουμε καν αν είναι του παιδιού η ζωγραφιά ή τα άλλα κείμενα. Έχουν αποκτηθεί με παράνομη πράξη».

Σχετικά με ενδεχόμενη εκταφή της Μαλένας που ζήτησε η ιατροδικαστής κ. Τσάκωνα, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε:

«Δεν έχουμε καμία ένσταση για καμία αποδεικτική ή ανακριτική ενέργεια».

Πηγή: madata.gr