Ουκρανία, 29 Μαίου: Παραδοχή Ζελένσκι, Νατοϊκά όπλα στην Οδησσό, 30.000 νεκροί Ρώσοι

0
12

Στην Ουκρανία οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν τα ανατολικά της χώρας. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πρώτη φορά παραδέχθηκε πως η Ουκρανία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακτήσει τα εδάφη που έχει χάσει μέχρι σήμερα μόνο με τα όπλα. Ο ουκρανικός στρατός εκκενώνει από αμάχους όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο ρωσικό στόχαστρο. Μπορεί στα ανατολικά οι ουκρανικές δυνάμεις να υποχωρούν, αλλά στα νότια της χώρας όλο και περισσότερα νατοϊκά όπλα συγκεντρώνονται στην Οδησσό, προκειμένου να θωρακιστεί η τελευταία ουκρανική έξοδος στην Μαύρη Θάλασσα.
Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν τα ανατολικά της Ουκρανίας. Η Μόσχα αξιοποιεί μετά από τρεις μήνες πολέμου την αριθμητική της υπεροχή στα πεδία προσπαθώντας να καταλάβει ολόκληρη την κοιλάδα του Ντονμπάς.

Η ουκρανική αντίσταση αν και σθεναρή φαίνεται πως δεν μπορεί να συγκρατήσει τη ρωσική επέλαση.

Παραδοχή Ζελένσκι ότι θα είναι δύσκολη η ανάκτηση των εδαφών μόνο με τα όπλα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε πως η κατάσταση στα πεδία των μαχών είναι σύνθετη και δύσκολη.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πρώτη φορά παραδέχθηκε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο το Κίεβο να ανακαταλάβει με τα όπλα όλα τα εδάφη που έχει χάσει μέχρι σήμερα.

Επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων από τις εμπόλεμες περιοχές
Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν τους αμάχους τις περιοχές που βρίσκονται στο βεληνεκές των ρωσικών όπλων. Άνθρωποι κάθε ηλικίας εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις ζωές τους.

Νατοϊκά όπλα φτάνουν στην Οδησσό
Οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να πιέζονται όσο περνούν οι ημέρες όλο και πιο πολύ από το ρωσικό σφυροκόπημα, αλλά στα νότια συνεχίζουν να φτάνουν νατοϊκά όπλα.

Η Οδησσός, η τελευταία ουκρανική έξοδος στην Μαύρη θάλασσα παρέλαβε πυραύλους κατά πλοίων από την Νορβηγία αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περισσότεροι από 30.000 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στα πεδία
Το Κίεβο έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις ρωσικές απώλειες.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας περισσότεροι από 30.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στα πεδία των μαχών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει δώσει επίσημα στοιχεία από τα τέλη Μαρτίου.

Πηγή: madata.gr