Ουκρανία: Ανοίγουν δέκα ανθρωπιστικοί διάδρομοι – Με ιδιωτικά αυτοκίνητα η απομάκρυνση από την Μαριούπολη

0
128

Ελπίδες για την τήρηση των συμφωνιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας γεννά η είδηση ότι από νωρίς το Σάββατο θα ανοίξουν δέκα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές της Ουκρανίας που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ λέγοντας ταυτόχρονα ότι στους διαδρόμους που προγραμματίζεται να ανοίξουν σήμερα περιλαμβάνεται ένας για την απομάκρυνση με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς ανθρώπων από την Μαριούπολη.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης της Λουχάνσκ Σέρχι Γκαϊντάι υπογράμμισε σήμερα ότι υπάρχει ανάγκη να απομακρυνθούν κι άλλοι άμαχοι από την περιφέρεια αυτή καθώς έχουν αυξηθεί οι βομβαρδισμοί τις τελευταίες μέρες και στην περιοχή καταφτάνουν περισσότερες ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου το 30% του κόσμου παραμένει σε οικισμούς σε όλη την περιφέρεια και τους έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν.

“Αυτοί (οι Ρώσοι) συγκεντρώνουν δυνάμεις για μια επίθεση και βλέπουμε ότι ο αριθμός των βομβαρδισμών έχει αυξηθεί”, σημείωσε ο Γκαϊντάι σε δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο της δημόσιας τηλεόρασης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr