Ουκρανία: Γιατροί κάνουν επέμβαση καρδιάς με φακούς την ώρα των βομβαρδισμών

0
77

Γιατροί στην Ουκρανία αναγκάστηκαν να κάνουν χειρουργεία με φακούς και γεννήτριες εξαιτίας των διακοπών ρεύματος που προκλήθηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Σε περισσότερα από δυο νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, οι βομβαρδισμοί συνέπεσαν με τον χρόνο κατά τον οποίο γινόταν επέμβαση καρδιάς σε παιδιά. Οι γιατροί του Κιέβου έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να σώσουν τις αθώες ψυχές.

Ο καρδιοχειρουργός Μπόρις Τοντούροφ τραβάει με την κάμερα του την πιο δύσκολη επέμβαση της ζωής του.

Το ρεύμα διακόπηκε, μετά τους πρόσφατους βομβαρδισμούς στο Κίεβο, τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. Οι γιατροί χωρίς να χάσουν χρόνο ενσωμάτωσαν ειδικούς φακούς στο κεφάλι τους και συνέχισαν την εγχείρηση.

«Αυτή η επέμβαση γίνεται τώρα με τεχνητό αίμα. Έγινε μπλακ άουτ.Οι γιατροί συνεχίζουν με λάμπες στα κεφάλια τους».

Οι ηρωικοί γιατροί δεν χάνουν το κουράγιο τους. Παρά τις συνθήκες πολέμου συνεχίζουν με κίνδυνο ακόμα και της δικής τους ζωής. Το μόνο με τους νοιάζει είναι να μείνουν πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη.

Τα καταφέρνουν. Το παιδί τελικά σώζεται.

Στην άλλη πλευρά του Κιέβου, στο Νοσοκομείο Παίδων, άλλη μία επέμβαση είναι σε εξέλιξη τη στιγμή που κόβεται το ρεύμα. Η ζωή ενός μωρού μόλις τριών μηνών κινδυνεύει.

Το μικρό κοριτσάκι πάσχει από πνευμονικό οίδημα το οποίο προκλήθηκε από καρδιακή ανεπάρκεια. Ο γιατρός δεν είχε κανένα δίλημμα.

«Σήμερα το πρωί αποφάσισα να κάνω μία επείγουσα επέμβαση,παρά τους αιματηρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς στις χειρότερες συνθήκες που έχω δει σε όλη μου τη ζωή στο νοσοκομείο».

Ο γιατρός και η ομάδα του ενεργοποίησαν τις γεννήτριες και υποσχέθηκαν στους γονείς του μωρού ότι θα τα καταφέρουν.

Σε μία άλλη περιοχή του Κιέβου οι γονείς μεταφέρουν το παιδί τους σε πρατήριο βενζίνης. Το μοναδικό σημείο που έχει ρεύμα για να συνεχίσει την παροχή οξυγόνου.

Τα παιδιά εξακολουθούν να πληρώνουν τον παραλογισμό του πολέμου.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr