Ουκρανία: Πληροφορίες για επικείμενη εισβολή στο Χάρκοβο – Κινήσεις ρωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ

0
60

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντοπιστεί ρωσικά άρματα μάχης κοντά στο Χάρκοβο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κινήσεις ρωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον Λετονό Πρόεδρο, ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί σε όλη την περιφέρεια του Ντονμπάς.

Η Ουκρανία έχει τεθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και οι πληροφορίες για στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στο Χάρκοβο, προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία καθώς η συγκεκριμένη περιοχή απέχει κατά πολύ από τα διοικητικά όρια του Ντονμπάς, ούσα βορειοδυτικά της επίμαχης περιοχής και μέρος της ουκρανικής ενδοχώρας.

Οι πληροφορίες της υπηρεσίας της Ουκρανίας λένε πως κατευθύνονται προς τα εκεί άρματα μάχης της Ρωσίας.

Τα παραπάνω, γίνονται αντιληπτά ως η απαρχή μια ενδεχόμενης επικείμενης ρωσικής εισβολής, από το Κίεβο το οποίο είναι σε καθεστώς κινητοποίησης.

Σημειώνεται πως η ουκρανική βουλή πριν από λίγο ενέκρινε έκτακτο πολεμικό προϋπολογισμό.

Η Ουκρανία έχει ήδη ανακοινώσει επιστράτευση εφέδρων από 18 έως 60 ετών, ενώ η κυβέρνηση του Κιέβου ενημέρωσε τους Ουκρανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τη ρωσική επικράτεια και να μεταβούν σε ασφαλή σημεία στην Ουκρανία.

Παράλληλα η Μόσχα άρχισε την εκκένωση της πρεσβείας της στην ουκρανική πρωτεύουσα, εντείνοντας την ανησυχία των Ουκρανών και της Δύσης για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν πως τις επομενες ώρες θα υπάρξει ευρείας κλίμας επίθεση σε ολόκληρη την Ουρανία από τη Ρωσία.

skai

Πηγή: madata.gr