Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό – Τουλάχιστον 30 νεκροί

0
57

Νέα αιματηρή επίθεση των Ρώσων έγινε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ κοντά στο Ντονέτσκ.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 30 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες. Η επίθεση σημειώθηκε με ρουκέτες, σύμφωνα με πηγές.

Νωρίτερα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, ο οποίος χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Δύο πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ», ανέφεραν οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι στην προηγούμενη ανακοίνωσή τους.

Αποχωρούν από τον βορρά
Οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν πλήρως από τη βόρεια Ουκρανία όπως ανακοίνωσαν οι βρετανικές Αρχές. Από τις πόλεις που αποχωρούν, αφήνουν πίσω τους την αποκρουστική φρίκη του πολέμου.

Μετά την πόλη Μπούτσα, μαρτυρίες αναφέρουν εκατόμβες νεκρών και στη γειτονική Μποροντιάνκα.

«Στην περιοχή του Κιέβου και ειδικά στο Μακαρίβ, την Μποροντιάνκα, την Μπούτσα, το Χοστόμελ και το Ιρπίν βρήκαμε 650 πτώματα. Από αυτά μόνο τα 40 ήταν παιδιά».

Συγκλονιστικό είναι το οδοιπορικό του BBC σε άλλη μία μαρτυρική ουκρανική πόλη, το Τσερνίχιβ.

Εκατοντάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον προσπαθούν να πάρουν ανάσα.

«Είχα χώρο μόλις μισό μέτρο. Κοιμόμουν όρθιος. Κρατούσα αντίσταση με το κεφάλι μου για να μην πέσω. Πέρασα 25 μέρες σε αυτή τη θέση.

Το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι πρέπει να επιβιώσω για την κόρη μου και τις εγγονές μου».

Οι διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία συνεχίζονται μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά έχουν καταστεί πιο δυσχερείς μετά την αποκάλυψη των σφαγών στα βόρεια περίχωρα του Κιέβου.

Πηγή: madata.gr