Ουκρανός ΥΠΕΞ: Τώρα υπάρχει η ανάγκη για όπλα – Μετά θα είναι αργά

0
53

Η σφαγή στην Μπούτσα είναι η κορυφή του παγόβουνου, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι πολύ χειρότερη.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες μετά τη συμμετοχή του στη σύνοδο των αρμόδιων υπουργών, σημείωσε ότι Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να μιλάνε για να δουν πώς θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος.

Ερωτηθείς σχετικά με τον οπλισμό που αποστέλλεται στην Ουκρανία, ο Ντμίτρο Κουλέμπα δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη των όπλων, αλλά τόνισε ότι αυτή την περίοδο σημασία έχει το χρονοδιάγραμμα της αποστολής τους κι ότι υπάρχει ανάγκη για όπλα «τώρα», αλλιώς θα είναι αργά.

Πάντως, ο Κουλέμπα δήλωσε ότι η χώρα του θα λάβει περισσότερα όπλα από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, αλλά συμπλήρωσε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για το τι ακριβώς θα συμβεί.

«Είτε μας βοηθάτε τώρα -και μιλάω για ημέρες, όχι μήνες- είτε η βοήθειά σας θα έρθει πολύ αργά και πολλοί άνθρωποι να πεθάνουν » δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου του ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ του διαμηνύει πως ακόμη χρειάζεται χρόνος για να παρασχεθούν στην Ουκρανία τα όπλα που ζητάει, αλλά «δεν έχουμε χρόνο», είπε. 

Τέλος, επισήμανε ότι όσο η Δύση συνεχίζει να αγοράζει πετρέλαιο και αέριο από τη Ρωσία εξακολουθεί να στηρίζει την Μόσχα.

Πηγή: madata.gr