Ουρσούλα φον ντερ Λάιεν: Οι Ευρωπαίοι θα βρουν έξυπνες λύσεις για διακοπές

0
157

Οι Ευρωπαίοι θα βρουν έξυπνες λύσεις για να μπορέσουν να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι του 2020 δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε μία αισθητά πιο αισιόδοξη τοποθέτηση από πρόσφατη δήλωσή της στην οποίαν καλούσε τους Ευρωπαίους να μην πραγματοποιούν κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές.

«Νομίζω θα βρούμε έξυπνες λύσεις για καλοκαιρινές διακοπές. Ίσως λίγο διαφορετικές με άλλα μέτρα υγιεινής, με λίγο περισσότερη κοινωνική απόσταση, αλλά θα είναι εντυπωσιακό να δούμε τις λύσεις που θα βρούμε», ανέφερε σε συνέντευξή της στην Expresso Sunday.

Χαρακτήρισε δε θετικό βήμα το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες σταδιακά χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, ζητώντας όμως από τις κυβερνήσεις να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί πώς θα είναι οι επόμενοι μήνες, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι αρχίζουμε να μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό», τονίζει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «εντυπωσιάζεται» με τις λύσεις που έχουν βρεθεί προκειμένου να διατηρηθούν τομείς της οικονομίας.

Όσο για την ιδέα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, που δέχτηκε βαρύ πλήγμα από την άρνηση χωρών του ευρωπαϊκού βορρά να δεχτούν την έκδοση «κορωνο-ομολόγου», η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρει:

«Τώρα βλέπουμε Ρουμάνους γιατρούς και Πολωνούς νοσηλευτές να πηγαίνουν στην Ιταλία για να βοηθήσουν. Βλέπουμε Γάλλους ασθενείς να βρίσκονται στην Αυστρία ή στο Λουξεμβούργο. Βλέπουμε αναπνευστήρες να πηγαίνουν από τη Γερμανία στην Ισπανία. Αυτή είναι η Ευρώπη που αγαπώ, όπου μια ισχυρή και υποστηρικτική καρδιά χτυπά και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε».

Πηγή: madata.gr