Παγώνη για Πάσχα: Είμαστε επιφυλακτικοί. Νέοι έρχονται όρθιοι και ύστερα διασωληνώνονται

0
37

Προχθές στην εφημερία στο Γεννηματάς είχαμε πάνω από 72 εισαγωγές, είχαμε 10 διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, και είχαμε ηλικίες νέες 25-35 ετών στην πλειονότητα. Οι μεταλλάξεις είναι πολύ επικίνδυνες. Είναι κρίμα να διασωληνώνονται νέοι άνθρωποι. Έρχονται όρθιοι και ύστερα από λίγο η κατάσταση… στραβώνει

Για τις αντοχές του ΕΣΥ αλλά και την άρση περιοριστικών μέτρων μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Όποιος έχει κριτήρια διασωλήνωσης, διασωληνώνεται. Αν δεν υπάρχουν κρεβάτια μπαίνει σε απλές κλίνες και παρακολουθείται από τους γιατρούς της ΜΕΘ. Δεν γίνεται αυτό που γινόταν στην Ιταλία, ότι επιλέγανε ποιους θα διασωληνώσουνε. Είπανε να γίνει επίταξη σε ιδιωτικά νοσοκομεία για να μεταφερθούν οι διασωληνωμένοι. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι είναι πλήρεις γιατί έχουν τους δικούς τους ασθενείς» είπε για τις αντοχές του ΕΣΥ.

«Οι εμβολιασμοί δεν έχουν προχωρήσει ώστε να υπάρχει σχετική ασφάλεια και ανοσία» είπε για την άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό. «Όλα τα πράγματα πρέπει να πάνε βήμα βήμα. Γι’ αυτό είμαστε επιφυλακτικοί για το Πάσχα» πρόσθεσε. Η κ. Παγώνη εξέφρασε τον φόβο «να μην πάει κάτι λάθος και φτάσουμε στο καλοκαίρι και δεν έχουμε μια σχετική ανοσία στο 50% – 60%».

Στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει πάρκα και παιδικές χαρές κι όχι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά είπε μιλώντας στο Open ότι: «Αν είχαμε τεστ θα μπορούσαν να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία. Δεν έχουμε τεστ και για αυτό είναι όλοι επιφυλακτικοί για τα σχολεία».

Πηγή: madata.gr