Παγώνουν λογαριασμοί στην υπόθεση με τη συμμορία Κιάνου Ριβς

0
16

Παγώνει» τους λογαριασμούς όσων ταυτοποιήθηκαν στην υπόθεση της συμμορίας «Κιάνου Ριβς» η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, «μπλοκάρει» τους τραπεζικούς λογαριασμούς της 61χρονης που δήλωνε κάτοικος Πηλίου και τριών από τους πέντε Νιγηριανούς (ένας άνδρας και δύο γυναίκες) οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι Αρχές πάντως αναζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, κι άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση. Πρόσωπα που ενδεχομένως να λειτουργούσαν ως κρίκοι του κυκλώματος μέσω της διαδρομής του χρήματος. Σύμφωνα με το Cretalive, έρευνες έγιναν και σε τοπικό επίπεδο για πιθανούς δεσμούς, καθώς κάποια πρόσωπα προφανώς και έχουν χρησιμοποιηθεί στην εν λόγω υπόθεση, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

Η 55χρονη παθούσα φέρεται να κατέθεσε τμηματικά το ποσό των 150.000. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η πρώτη κατάθεση έγινε σε ελληνική τράπεζα και οι άλλες σε ξένα τραπεζικά καταστήματα. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η 55χρονη είναι ιδιωτική υπάλληλος και όπως προκύπτει, κάποια ποσά από αυτά που κατέθεσε προέκυψαν από κληρονομιά.

Για την υπόθεση, υπενθυμίζεται πως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων (5 Νιγηριανών και μια Ελληνίδας, 61 ετών) κατηγορουμένων για το αδίκημα της απάτης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που εξιχνίασαν την υπόθεση.

Η γυναίκα, συνομιλούσε με εκείνον που νόμιζε ότι ήταν ο διάσημος ηθοποιός Κιάνου Ριβς, δίνοντας του σταδιακά διάφορα χρηματικά ποσά, φτάνοντας συνολικά τις 150.000 ευρώ, προκειμένου να τον διευκολύνει να αποπληρώσει τους φόρους του και σε αντάλλαγμα θα την ξεπλήρωνε από τα έσοδα της επόμενης ταινίας του…

Πηγή: madata.gr