Παναγιωτόπουλος: Ετοιμότητα για διάλογο με την Τουρκία μόνο εάν αποσυρθούν τα τουρκικά πλοία

0
70

Για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας συνομίλησαν τηλεφωνικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπεν Ουάλλας.

Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Από πλευράς μας έχουμε ετοιμότητα για διάλογο με την Τουρκία στο πλαίσιο των κανόνων Διεθνούς Δικαίου, μόνον εφ’ όσον αποσυρθούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία και το ερευνητικό σκάφος από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η παράταση της παρουσίας των τουρκικών πλοίων καθιστά αδύνατη την αποκλιμάκωση, ελλοχεύει κινδύνους ατυχήματος και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Ουάλλας ανέφερε ότι κατανοεί τις ανησυχίες της χώρας μας, τις οποίες συμμερίζεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ότι θα καταβάλει, και από πλευράς του, προσπάθειες προκειμένου υπάρξει αποκλιμάκωση και συνθήκες διαλόγου.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας αποδέχθηκε πρόσκληση τού απηύθυνε ο Έλληνας ομόλογός του να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας στο προσεχές διάστημα.

Πηγή: madata.gr