Πανελλαδικές 2021: Δείτε τα θέματα σε Οικονομία, Φυσική και Ιστορία. Απαντήσεις

0
52

Σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των πανελληνίων στα Γενικά Λύκεια. Σειρά έχουν αύριο 23 Ιουνίου οι μαθητές των ΕΠΑΛ με Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές.

Δείτε εδώ τα θέματα στην Ιστορία

Δείτε εδώ τα θέματα στη Φυσική  
Δείτε εδώ τα θέματα στην Οικονομία

Θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ την Τετάρτη, 23/6 που θα εξεταστούν σε: -ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ 2 – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ – ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

H τελευταία μέρα των Πανελληνίων 2021 αποτελεί «κλειδί» καθώς εξετάζονται τρία μαθήματα βαρύτητας.

Η Φυσική, με συντελεστή βαρύτητας 0,7 για τους υποψηφίους του 2ου επιστημονικού πεδίου, εάν δυσκολέψει τους μαθητές, ανατρέπει τις εκτιμήσεις για καλύτερες βαθμολογίες φέτος στο εν λόγω πεδίο.

Η Ιστορία, κι αυτή με συντελεστή 0,7, θα έχει τη δική της βαρύτητα στον τελικό μέσο όρο επίδοσης, από τον οποίο θα προκύψει και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, σε μία χρονιά που μέχρι στιγμής τα θέματα δεν έχουν δυσκολέψει τους υποψηφίους του 1ου επιστημονικού πεδίου.

Τέλος, το μάθημα της Οικονομίας με συντελεστή 1,3 θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των επιδόσεων των υποψηφίων του 4ου επιστημονικού πεδίου, με το μάθημα των Μαθηματικών να έχει ήδη δυσκολέψει κάποιους υποψηφίους, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς.

Την Τρίτη 29 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Πηγή: madata.gr