Πανελλήνιες 2022: Ξεκινούν σήμερα οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ – Αύριο στα εξεταστικά κέντρα υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων

0
98

Έφτασε η ώρα της «κρίσης» για τους απόφοιτους των λυκείων οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Σήμερα μπαίνουν στη «μάχη» για τις Πανελλήνιες 2022 με το μάθημα των Νεοελληνικών οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ και αύριο των Γενικών λυκείων, προκειμένου να διαγωνιστούν για μια από τις 68.394 προσφερόμενες θέσεις.

Από χτες το βράδυ όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έκαναν τους τελικούς ελέγχους ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά για τις εξετάσεις. Σε ετοιμότητα βρίσκεται και σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός, που εμπλέκεται στη διαδικασία των εξετάσεων ώστε να επιλυθούν άμεσα πιθανά προβλήματα και κυρίως όσον αφορά στην αποστολή των θεμάτων.

Οσο για το υπουργείο Παιδείας έχει μετατραπεί σε…φρούριο και για όσες μέρες διαρκούν οι εξετάσεις θα ισχύουν ειδικά μέτρα.   Από σήμερα έως τις 30 του μήνα η πρόσβαση στο υπουργείο επιτρέπεται για όλους μόνο από την κεντρική πύλη. Η είσοδος κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών στο υπουργείο απαγορεύεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με εξαίρεση τα ραντεβού δικηγόρων για επείγουσες υποθέσεις, που θα πραγματοποιούνται μετά τις 11.00π.μ. και πριν τις 18.00μ.μ.. Ειδικά για τις 24 και 25-6-2022 θα ισχύσει η απόλυτη απαγόρευση εισόδου κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών. Απαγόρευση της εξόδου από το Υπουργείο πριν τις 11.00 π.μ. και της εισόδου μετά τις 18.00μ.μ. για όλους (συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων). Η τροφοδοσία των κυλικείων, η αποκομιδή απορριμμάτων και η συλλογή της ανακύκλωσης του Υπουργείου θα πραγματοποιείται μεταξύ 12.00-18.00 μμ. Ακόμη και το λεωφορείο της γραμμής Ε14 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – Ο.Α.Κ.Α. – ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ (EXPRESS), δε θα εισέρχεται στον προαύλιο χώρο του Υ.ΠΑΙ.Θ., σε όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων (από 2-6-2022 έως και 30-6-2022).

Οι ευχές για καλή επιτυχία στους μαθητές

Τις ευχές της προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων 2022 έστειλε η υπουργός Παιδείας,Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Αγαπητά μας παιδιά,σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία!Να πετύχετε τους στόχους σας στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και μετά από αυτές.Να κάνετε ό,τι σας γεμίζει και αξιοποιεί τις κλίσεις και τα ταλέντα σας. Να ακολουθήσετε τα όνειρά σας μέχρι να τα πετύχετε, και να συνεχίσετε να ονειρεύεστε και να θέτετε νέους στόχους, κοιτώντας ψηλά, όπου μπορείτε και αξίζετε να φτάσετε.

 Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε οι δρόμοι των επιλογών σας να είναι ανοιχτοί, να είναι διευρυμένοι, να είναι με προοπτική. Να σας εξασφαλίσουμε περισσότερα και καλύτερα εφόδια, όποια εκπαιδευτική διαδρομή και αν ακολουθήσετε. Και να είμαστε δίπλα σας, σε κάθε βήμα, να ακούμε τις σκέψεις σας, να στηρίζουμε τις προσπάθειές σας, να αξιοποιούμε τις φρέσκες ιδέες σας. Αυτές τις ημέρες βάλτε τα δυνατά σας, δώστε τον καλύτερό σας εαυτό! Και είμαι βέβαιη ότι τα καλύτερα έρχονται. Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους».

ethnos.

Πηγή: madata.gr