Παπαγγελόπουλος: Πράξη κατασκοπείας η ηχογράφηση Μιωνή

0
93

Για κατασκοπεία κατήγγειλε τον Σάμπυ Μιωνή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που καταθέτει για έκτη συνεχή ημέρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε την αρμοδιότητα της Επιτροπής να στείλει το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Παππά- Μιωνή στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης επικαλέστηκε το άρθρο 14 του νόμου 4637/2019 που αναφέρεται μόνον στις δύο εισαγγελίες.

Γ. Ραγκούσης: Είναι παράνομο αυτό που έγινε. Δεν έπρεπε να το αποδεχθεί η Επιτροπή. Είναι παράνομο. Η Επιτροπή ειναι εκτεθειμένη που το δέχθηκε

Κ. Καραγκούνης: Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την αρμοδιότητά μας και δεύτερον δεν τιθεται θεμα αρμοδιοτητας διοτι ειμαστε sui generis οργανο ερευνουμε υποθεση διαφθορας και σε καθε περιπτωση το στειλαμε στην εισαγγελια. Δήλαδη τί ζητάτε να αποκρύψουμε το ηχητικό;

«Οι υπέρμαχοι της διαφάνειας θέλουν να αποκρύψουμε το ηχητικό, απίστευτο», σχολίαζαν πηγές από τη ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά στο ηχητικό ντοκουμέντο που μελετά ήδη η Δικαιοσύνη, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε σύμφωνα με πληροφορίες τον επιχειρηματία για κατασκοπεία, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως άφησε αιχμές εναντίον του πρώην επικεφαλής της, κάνοντας λόγο για «αντισημιτισμό από την πλευρά του του Γιάννη Ρουμπάτη». 

Δ. Παπαγγελόπουλος: Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περιπτωση κατασκοπείας για τον κ. Μιωνή. Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλαδος και κάποιοι εδώ μέσα συνήργησαν. Λέει ο κ. Μιωνής οτι μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στις πληροφοριες. Και βεβαιως μπορεί. Κοινοποιείται όμως αυτό; Αυτά τα διαβάζουν ξέρετε κι αλλες χώρες εχθρικές με το Ισραήλ. Για να ξερουμε ποιοι είναι εγκληματίες σε αυτή τη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες.

Κ. Καραγκούνης: Με βάση αυτά που λέει ο Δ. Παπαγγελόπουλος έγινε κατασκοπεία και από τον κ. Μιωνή και από τον κ. Παππά αφού και οι δύο ήταν στη συνομιλία

Δ. Παπαγγελόπουλος: Εγώ καταγγέλλω αυτόν που μαγνητοφώνησε τη συνομιλία για κατασκοπεία.

Πάντως, φέρεται να παρομοίασε το ηχητικό ντοκουμέντο με «ωδή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» και αφού κατέθεσε πως όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν τον πλήττουν, ανέφερε πως είναι ο άνθρωπος που δεν υπέκυπτε.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Στον τάφο μου να γραφτεί «Ο άνθρωπος που δεν υπέκυψε».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με πηγές ανέφερε πως θα έπρεπε να είχε συλληφθεί η Ελένη Ράικου. 

Δ.Παππαγγελόπουλος: Ως Εισαγγελέας που είναι, η Επιτροπή έπρεπε να κρατήσει την κα Ράικου εδώ όταν κατέθετε και να φωνάξετε την ασφάλεια και να την πάτε στον Εισαγγελέα. Έπρεπε να την είχατε συλλάβει! Γι’ αυτά που είπε ότι είμαστε πλαστογράφοι εγω και η Τουλουπάκη.

Η σημερινή, έκτη ημέρα κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή ξεκίνησε με το αίτημά του να μην καταθέσει, λόγω της απουσίας του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα. Δεν έγινε ωστόσο, αποδεκτό, καθώς είναι παρούσα η Λύδια Τσοβόλα.

cnn

Πηγή: madata.gr