Πάπας Φραγκίσκος για κορονοϊό: Μας κάλυψε μεγάλο σκότος

0
73

 Ο πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε σήμερα στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου και ζήτησε από τον Κύριο να θέσει τέλος στην τρομερή αυτή δοκιμασία.

Δίπλα του ο πάπας Φραγκίσκος είχε την βυζαντινή εικόνα της Παρθένου Salus Populi Romani και ένα ξύλινο εσταυρωμένο του 14ου αιώνα, τον οποίο οι καθολικοί θεωρούν θαυματουργό, διότι το 1522 πιστεύεται ότι βοήθησε στο να τελειώσει, στην Ρώμη, η επιδημία πανούκλας.

«Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας, τους δρόμους και τις πλατείες μας. Κυρίευσε τις ζωές μας, γεμίζοντας τα πάντα με μια απελπιστική σιωπή, ένα απελπιστικό κενό, τα οποία παραλύουν κάθε τι στο πέρασμά τους. Το αισθανόμαστε διάχυτο παντού, είναι ξεκάθαρο στα βλέμματα και στις κινήσεις μας», υπογράμμισε ο πάπας Φραγκίσκος.

Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζήτησε «την ευλογία του Θεού, ως αγκαλιά η οποία παρηγορεί». «Πρέπει να τραβήξουμε όλοι μαζί κουπί, να παρηγορήσουμε ο ένας τον άλλο», τόνισε ο πάπας, διότι «καταλάβαμε ότι κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος, αλλά μόνον όλοι μαζί».

«Είναι η στιγμή κατά την οποία πρέπει να επιλέξουμε ποια πράγματα μετρούν και ποια περνούν, να ξεχωρίσουμε τα όσα είναι πράγματι απαραίτητα, από όσα δεν είναι», κατέληξε.

Πηγή: madata.gr