Παραίτηση του Προέδρου του ΕΣΡ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ: Χειραγώγηση ΜΜΕ μέσω της λίστας Πέτσα

0
42

Την παραίτηση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Αθανασίου Κουτρομάνου παρά το γεγονός ότι είχε διοριστεί με τη συγκατάθεσή του ζήτησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση Θεσμών και Διαφάνειας. 

Είδαμε όλους αυτούς τους μήνες να ακολουθείται η χειραγώγηση μεγάλου μέρους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσω των χρημάτων που διαδοχικά σε διάφορα πακέτα έχει δώσει η κυβέρνηση, αυτό που λέμε λίστα Πέτσα. Είχαμε προειδοποιήσει για αυτά και ήμασταν σαφείς. Κατόπιν τούτου αίρουμε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Προέδρου του ΕΣΡ και ζητάμε την παραίτησή του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

«Αν θέλετε την παραίτηση Κουτρομάνου να κάνετε την αυτοκριτική σας και να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη. Εσείς κύριε Βούτση εισηγηθήκατε τον διορισμό του το 2016» απάντησε ο κ. Πλεύρης.

Απαντώντας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουτρομάνος υποστήριξε ότι δεν μένει στο  Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να σταδιοδρομήσει ούτε είχε τέτοιο σκοπό όταν αποδέχθηκε τη θέση. «Δεν θα στενοχωρηθώ όταν με όποια διαδικασία πάω σπίτι μου. Θα παραιτηθώ μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις που τις θεωρώ αυτονόητες. Αν το ανώτατο θεσμικό όργανο  μου κάνει έστω νεύμα ότι δεν με εμπιστεύεται  την άλλη μέρα με το χαμόγελο αλλά με το κεφάλι ψηλά θα πάω σπίτι μου. Επίσης όταν εκτιμήσω ότι δεν έχω να δώσω κάτι επιπλέον. Αυτά.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρομάνος. 

Πηγή: madata.gr